Robert Weinberg Horizont-háború (fantasy)

  

A földi dimenzió határmezsgyéjén mesés világok rejtőznek – és amikor a különböző rendek varázslói között fellángol a küzdelem a birtoklásukért, kezdetét veszi a valóságért vívott háború. Amikor pedig a mágusok múltjából előbukkanó veszedelmes gonosztevő megpróbálja megszerezni örökségét, ezzel mind a Föld varázshasználói, mind a halhatatlan vámpírok belekeverednek abba a küzdelembe, amelynek tétje a túlélés, és a minden teremtett világ feletti hatalom.

Út a pokolba 


A Technokrácia és a Kilenc Tradíció között évszázadok óta dúl a Kiteljesedés Háborúja. Mindkét oldal jelentős sikereket és hatalmas veszteségeket könyvelhet el magának, és a győzelmet egyik félnek sem sikerült kivívnia. Most azonban felbukkan egy rejtélyes alak, egy hihetetlen, emberfeletti erővel rendelkező lény. Állítása szerint ő Heylel Teomim, akit Förtelemnek is neveztek egykor, és békét kínál a viaskodó varázslóknak. De mindez tényleg a konfliktus végét jelentené vagy csupán a sírbolt csendje borulna a világra?

 

 A harmónia mestere

 

 A Horizont-háború lassan a végéhez közeledik. Mind a Technokrácia, mind a Kilenc Tradíció kénytelen elfogadni, hogy a Harmónia Mesterének is nevezett titokzatos entitás komoly fenyegetést jelent, sőt mi több, puszta létezésüket sodorja veszélybe. Az előző részekből megismert hősök egyre közelebb jutnak a rejtély megoldásához. De nem csupán a nyomukban lihegő üldözőkkel futnak versenyt, hanem az idővel is: döntéseik az egész emberiség sorsát befolyásolhatják. A gyors sodrású, izgalmas történetben régi játékosok bukkannak fel új szerepben, kényszerű szövetségek köttetnek, elfeledett titkokra derül fény, és sor kerül néhány régi adósság törlesztésére is…

 

Háború a mennyekben 

Megjegyzések