2024. május 17., péntek

Dot Hutchison - A gyűjtő (teljes sorozat)

 Pillangók ​kertje

 

A ​szépség még soha nem volt ilyen rettentő.

Egy elszigetelten álló, hatalmas ház mellett gyönyörű kert terül el.

A kert nemcsak buja virágokat és árnyas fákat rejt… A „Pillangók” becses gyűjteményét is: elrabolt fiatal nőket, akiket fogvatartójuk pillangószárnyas tetoválással bélyegez meg. A gyűjtemény ura a brutális, őrült Kertész, akinek mániája, hogy elkapja és megőrizze magának a szépséges pillangólányokat.

Miután a kertet végül fölfedezik, az FBI ki akarja kérdezni az egyik túlélőt. Victor Hanoverian és Brandon Eddison ügynökök kapják a feladatot, hogy göngyölítsék fel karrierjük egyik leggyomorforgatóbb ügyét. Ám a kihallgatott lány, akit csak a Maya néven ismernek meg, önmagában is kész rejtélynek bizonyul.

Ahogy kibontakozik a lány fordulatos és csavaros története, lassan fény derül a Pillangók kertjére is, Maya pedig mesél régi sérelmekről, új megmentőkről, valamint egy szörnyűséges férfiról, aki semmitől sem riadt vissza, hogy rabságban tarthassa a szépséget. De minél többet árul el a lány, az ügynökök annál inkább gyanakodnak, hogy vajon mit titkol még…

  Pillangók ​kertje

 

Május ​rózsái

Ahogy ​leköszön a tél, egy nő holtan végzi minden évben.

Négy hónap telt el a Kert felrobbanása óta, ahol a Pillangók néven ismert fiatal nőket tartották fogságban. A három FBI-ügynök, Brandon Eddison, Victor Hanoverian és Mercedes Ramirez még mindig a történtek hatása alatt áll, és a túlélőknek próbál segíteni abban, hogy hozzászokjanak a kinti világhoz. A tavasz közeledtével a gyógyuló Pillangókra hosszabb és melegebb napok várnak. Az ügynökök számára azonban a küszöbönálló olvadás egy rémisztő dologgal is fenyeget: azzal a vérfagyasztó bizonyossággal, hogy az országban valahol egy újabb fiatal nő holtteste bukkan majd elő egy templomban, elmetszett torokkal, virágokkal feldíszítve.

Priya Sravasti nővére évekkel ezelőtt lett a gyilkos áldozata. Az édesanyjával arra készülnek, hogy elköltöznek Amerikából, és új életet kezdenek. De amikor Priya a sorozatgyilkos látóterébe kerül, a felállás megváltozik. Kizárólag az ő segítségével találhatják meg a gyilkost – de vajon a lány tényleg annyira vágyik az ügy lezárására, hogy az életét is képes kockára tenni miatta?

 Május ​rózsái

 

A ​nyár gyermekei

 

Az ​FBI-ügynök azt hitte, már mindent látott – ilyet azonban még sosem…

Amikor Mercedes Ramirez ügynök egy sérült, véres ruhájú gyermeket talál a verandáján, aki a mackóját szorongatja, még nem is sejti, hogy ez csak a kezdet. Megtudja, hogy a kisfiú szüleit egy „angyal” gyilkolta meg, majd idehozta, hogy Mercedes vigyázzon rá. Nem egyszerű gyilkosságról van szó, hanem olyan kegyetlen mészárlásról, amilyet a kiskorúak ellen elkövetett bűntettek osztályán még nem láttak. Most viszont újabb és újabb esetekkel szembesülnek: egy bosszúálló angyal ugyanis véres igazsághadjáratot indított, és láthatóan nem is akarja abbahagyni.

Egyre több gyerek jelenik meg Mercedes háza előtt, ugyanazzal a történettel. Minden túlélőt bántalmaztak a családban. Mindegyik történet feltépi Mercedes saját, múltbeli sebeit. És mind nagy veszélyt jelent az életére és a karrierjére.

A nyomozás egyre sötétebb utakra vezet, és Mercedes attól fél, hogy vagy ez az ügy fogja őt tönkretenni, vagy a saját gyerekkori emlékei.

 A ​nyár gyermekei

 

Eltűnő ​évszak

 

Egy ​emberrablás – és egy borzalmas bűnténysorozat.

A nyolcéves Brooklyn Mercer eltűnt. Bár a két FBI-ügynök, Eliza Sterling és Brandon Eddison hozzá vannak szokva megrázó esetekhez, ezt mégis rendkívül nehéz elviselniük. Eddison kishúga eltűnésének épp most van az évfordulója, és az is nyugtalanító, hogy a kislány annyira hasonlít Elizára, hogy akár anya és lánya is lehetnének.

Eddison fájdalmas múltja újra felszínre tör, Eliza pedig elhatározza, hogy bármi áron, de megoldja ezt az ügyet. Minél jobban beleássa magát a nyomozásba, annál inkább erősödik benne az érzés, hogy társát távolabb kell tartania az esettől. Nem Brooklyn ugyanis az egyetlen lány, aki eltűnt. Kísértetiesen ismétlődő körülmények között raboltak el sok-sok, hozzá hasonló gyereket évtizedekkel korábban, szerte az országban.

Az ügynök a fejébe veszi, hogy hazaviszi Brooklynt, és megfejti, hogyan kapcsolódik a kislány eltűnése ahhoz a réges-régi, megoldatlan ügyhöz, ami Eddisont és az FBI Kiskorúak Ellen Elkövetett Bűntettek Osztályának minden tagját a kezdetektől fogva kísérti.

Borzadj el, sírj, nevess, hatódj meg!

 

 Eltűnő ​évszak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.