A lelkek háborúja (DragonLance)

  

Negyven év telt el a pusztító káoszháború óta, azóta, hogy az istenek elhagyták Krynnt. Kegyetlen, hatalmas erejű sárkányok ragadták magukhoz a hatalmat Ansalon felett, felosztották maguk közt a kontinenst, és sarcot szedtek a leigázott területek népeitől.
A múlt hősei már megérdemelt végső álmukat alusszák. Új hősök veszik át helyüket, hogy folytassák a gonosz elleni küzdelmet.
Változás előtt áll a világ, még nem tudni, jó vagy rossz irányban. Ádáz mágikus vihar söpör végig Ansalonon, áradást és tüzet, halált és pusztítást hozva magával. Az égiháborúból egy különös, titokzatos fiatal lány bukkan elő. Sorsa összefonódik Krynn sorsával, hiszen egyedül ő tudja a jövő igazságát, a jövőét, amelyet furcsa és megmagyarázhatatlan szálak kötnek Krynn múltjának rémisztő titkaihoz.

A ​hanyatló nap sárkányai (Lelkek háborúja 1.) 

 

  

Rejtélyes hatalom tartja rabságában Krynn világát. Mina, egy fiatal lány, a sötét lovagok valódi vezére egy új isten erejének segítségével győzelemre vezeti seregét, és úgy tűnik, senki sem képes meg­akadályozni abban, hogy meghódítsa az egész világot. A halottak lelkei eközben megfoszt­ják az élőket minden varázshatalmuktól. Egy nagy hatalmú sárkány el akarja pusztítani azt a földet, amely az elfek számára mindennél drágább. Úgy tűnik, senki sem lesz képes szembeszállni azzal a hatalmas és könyörtelen lénnyel, aki a Krynnen zajló háborút irányítja. Eközben egy bátor és mindenre elszánt csapat felkerekedik, hogy megküzdjön a halhatatlan és ismeretlen erővel, amely mindenáron végezni próbál velük. Egy magányos sárkány útra kel, hogy szembenézzen egy régi ellenféllel, megfogadva, hogy bármi áron megfejti azt a rejtélyt, amelynek neve az Egy Isten.

Az ​elveszett csillag sárkányai (Lelkek háborúja 2.) 

 


 Háború tombol Ansalonon, melynek pusztító lángjai sorra emésztik el az emberi népek és az elfek városait. A holt lelkek serege kíméletlenül tör előre, a varázserejű harcos, Mina vezetésével, aki a hatalmas Egy Istent szolgálja.
A hősök, akiknek számára már nem sok remény maradt, új szövetségesek után kutatnak, és ott lelnek segítségre, ahol a legkevésbé számítanának rá: Malys, a nagyhatalmú vörössárkány, akinek területeit Mina serege immár nyíltan fenyegeti, az ő oldalukra áll. A hősök másik reménye pedig az a valaki, aki mindig is közéjük tartozott, és akinek birtokában lehet a múlt nagy titka, amely egyben kulcs a győzelemhez is: egy surranó, aki Tasslehoffnak nevezi magát.

 A ​lenyugvó hold sárkányai (Lelkek háborúja 3.)

Megjegyzések