2024. június 19., szerda

Karin Slaughter - Will Trent thiller

  

Atlanta ​legtehetősebb kertvárosaitól a szegény emberek lakta sivár lakótelepekig egy gyilkos átlépte a jólét és a származás határait. Az őt üldözők szintén kénytelenek átlépni ezeket a határokat.

Köztük van a veterán nyomozó, Michael Ormewood, akinek vékony szálon lóg a házassága, s az arroganciája meg a robbanékony természete a karrierjét veszélyezteti. Továbbá Angie Polaski, a gyönyörű helyettes nyomozó, aki Michael szeretője volt, mielőtt az ellensége lett.

Ámde mindkettejük tudta nélkül még egy játékos jelenik meg a színen, mégpedig egy lúzer ex-fegyenc, aki a legvéletlenebb módokon bukkan a gyilkos nyomára – és talán ő lehet a megfejtés, hogy miként került nyilvánosságra az ügy.

A megdöbbentő fordulatokkal, félelmetes lélektani feszültséggel és érzelmekkel teli Elnémítva sokkolón fokozza a feszültséget a katartikus, feledhetetlen végkifejletig.

Karin Slaughter Elnémítva 

 

  

Tetszetős ​otthonaival és fákkal szegélyezett utcáival, az Ansley Park a legvonzóbb környék Atlantában. Ám az egyik ragyogó házban, egy tini elegáns szobájában kegyetlenül meggyilkoltak egy lányt. Az előszobában pedig, a lány riadt édesanyja áll, törött üvegek között – puszta kézzel ölte meg a lánya támadóját.

Will Trent, a Georgia-i nyomozó iroda detektívje csak egy politikai szívesség miatt van itt, a gyilkossági helyszín az atlantai rendőrség illetékessége. Trent azonban hamar észrevesz valamit, amit a rendőrök elmulasztottak: valamit a vér nyomában, egy törvényszéki bizonyítékban és az idegsokkos anya szemében. Perceken belül átveszi az ügyet, és egy másikat csap hozzá. Biztos benne, hogy még egy tini eltűnt, és a gyilkos szabadlábon van.

Tünékeny nyomokkal felszerelkezve, és egy olyan rendőrnő partnerrel, aki személyes okok miatt utálja, Trentet mindenütt ellenségek veszik körül. És olyan érzés gyötri, hogy az az ügy, amely a legjobb házakban kezdődött, gyorsan és mélyrehatón tör utat tökéletes életek tönkretett romjain, ahol dühös emberi démonok bukkannak fel.

 

Karin Slaughter Összetörve 

 

  

Férjek ​és feleségek, anyák és lányok. Titkok fűzik őket össze, és titkok okozhatják a vesztüket. Az eltűnt lány szerzője egy felvillanyozó, érzelmileg összetett bűnügyi regénnyel tér vissza. Will Trentet, a Georgiai Nyomozóiroda detektívjét egy építkezésen történt gyilkossághoz riasztják, ahol kiderül, hogy a halott egy egykori zsaru. A test alaposabb vizsgálata során egyértelművé válik, hogy a vértócsa nem az áldozattól származik. Ez és a véres lábnyomok arra utalnak, hogy lennie kell egy másik áldozatnak is, aki eltűnt és hamarosan meghal, hacsak meg nem találják. A tetthely, a félkész épület ráadásul egy gazdag, népszerű, hatalommal és politikai befolyással is bíró élsportolónak a tulajdona, akit a világ legdrágább ügyvédei óvnak minden támadástól. Will Trent sem tudta korábban rács mögé juttatni, amikor nemi erőszakkal vádolták. De a legrosszabb még hátravan. A bizonyítékok hamarosan összefüggésbe hozzák Will nehézségekkel teli múltját az üggyel, s a következmények tornádó erejével söpörnek át rajta. A szerző mindvégig könyörtelenül fenntartja a feszültséget, és nem veszít a lendületből. A regény tele van ellentmondásos, esendő karakterekkel, és mesterien ötvözi egy rendőrségi nyomozás meg egy lélektani thriller elemeit. Szárnyaló, felejthetetlen történet szerelemről, veszteségről, megváltásról.

Karin Slaughter Kegyetlen ​kötelékek 

 

  

Egy rejtélyes emberrablás
Ismeretlen tettesek egy forró nyári estén elrabolják az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) egyik tudósát egy bevásárlóközpont parkolójából. A hatóságok hiába igyekeznek megmenteni: mintha köddé vált volna.

Egy pusztító robbanás
Egy hónappal később a napfényes vasárnap délután nyugalmának elsöprő erejű robbanás vet véget, amelyet néhány másodperc múlva újabb követ. Atlanta egyik legforgalmasabb és legfontosabb negyedét érte bombatámadás: azt a helyet, ahol az Emory Egyetem, két nagy kórház, az FBI főhadiszállása és a CDC központja működik.

Egy ördögi ellenség
Az orvos szakértő Sara Linton és Will Trent, a Georgiai Nyomozóiroda munkatársa azonnal a helyszínre siet – egyenesen a több ezer ártatlan ember életét fenyegető, gyilkos összeesküvés szívébe. Mikor a tettesek elrabolják Sarát, Will fedett akcióba kezd, hogy megmentse, és megelőzzön egy mészárlást. Az életét kockáztatja a hazájáért és a nőért, akit szeret…

Karin Slaughter Az ​utolsó özvegy

 

  

Atlanta, Georgia, napjainkban
Meggyilkolnak egy fiatal nőt. A rendőrség nyomoz, de eredménytelenül. Will Trent különleges ügynök egy másik megbízatás kapcsán ellátogat az állami büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol az egyik elítélt figyelmét felkelti az elkövetés módja. A támadás nagyon hasonlít ahhoz a bűncselekményhez, amellyel őt vádolták meg nyolc évvel ezelőtt. Mindvégig az ártatlanságát hangoztatta, és most itt a lehetőség, hogy be is bizonyítsa. Mert lám, a gyilkos még mindig szabadon járkál, és újra lecsap!
Miközben Will jobban beleássa magát a két ügybe, rájön, hogy először a régebbit kell megoldania. De már csaknem egy évtized eltelt – az emlékek megfakultak, a tanúkat nehéz felkutatni, a bizonyítékok elenyésztek. A nyomozáshoz szüksége van Sara Linton igazságügyi orvos szakértő segítségére, akinek történetesen épp most készül megkérni a kezét. Ahogy múlt és jelen összeér, egyszeriben minden veszélybe kerül, ami Will számára fontos az életben…

 

Karin Slaughter A ​csendes feleség 

 

Sajnos nem került a teljes sorozat lefordításra. Ami nekem megvan az mind felkerült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.