2024. június 25., kedd

Júlia rövid sorozatok (Lombardi1,2; Mullbery Hall titka 1,2,3; Parenti-dinasztia 1,2; Lefévre 1,2; )

  

Rafe anyját eltaszította magától hercegi szeretője, így a férfi mindenkinél jobban tudja, mit jelent apa nélkül felnőni. Miután a törvényes utódok méltatlannak bizonyulnak, neki kell a trónt elfoglalnia, és hamarosan hasonló helyzetbe kerül, mint egykor az apja. Sienna azonban nem is akar feleségül menni hozzá csak azért, mert Rafe ikreit a szíve alatt hordja. Vajon felismeri-e a férfi, hogy sem a szex, sem a hatalmi szó nem elég ahhoz, hogy gyermekei anyját jobb belátásra bírja?

 Trish Morey Koronám ​legszebb ékköve Lombardi 1 Júlia 512

  

Kelletlenül, de mégis szavát adta az apjának Yannis, hogy egy családi egyezségnek eleget téve feleségül veszi Elenát. Amikor egyik éjjel meztelen nőt talál az ágyában, biztos benne, hogy jövendőbelije így akarja visszavonhatatlanná tenni ígéretét. A dühtől és a vágytól elvakulva már majdnem magáévá teszi a nőt, amikor hirtelen gyanút fog, és villanyt gyújt. Legjobb barátjának kishúga, Marietta fekszik előtte reszketve, hogy átnyújtsa neki születésnapi ajándékát – önmagát…

Trish Morey Születésnapi ​ajándék Lombardi 2 Júlia 514 

  

Amikor Jordan megpillantja a bátyja által felfogadott új gyógytornásznőt, azonnal életre kel az egyetlen testrésze, amely hónapokkal korábban történt balesetében nem sérült meg. Hirtelen támadt vágya azonban csak bosszantja, és mindenáron meg akar szabadulni a nőtől. Honnan is tudhatná, hogy Stephanie már régóta róla álmodik, és minden hibájával kész szeretni?

 

Carole Mortimer Bottal ​vagy bot nélkül (Mulberry Hall titka 1.) Júlia 526 

 

 

A mindig hűvös üzletember, Lucan St. Claire érdeklődését azonnal felkelti új titkárnője, aki három napra vállal a cégénél helyettesítést. Mivel váratlanul tennivalója akad a birtokán, mindjárt magával is viszi Lexie-t. Fogalma sincs, valójában ki ez a szemtelenül vonzó teremtés, amikor pedig egy szenvedélyes éjszaka után fény derül rá, már késő. Úgy érzi, sosem fog megbocsátani a nőnek, aki becsapta…

 

Carole Mortimer Helyettesből ​igazi (Mulberry Hall titka 2.) Júlia 528 


 

Míg a bátyja nászúton van, Gideon vezeti a családi céget, jogi szakértőként azonban a nyakába ültetnek egy elviselhetetlen perszónát. Joey vörös haja, akár egy jelzőtűz, mindenkinek felkelti a figyelmét, közvetlen modora pedig szinte sokkolja a férfit. Gideon még abban sem reménykedhet, hogy kényszerű együttműködésük befejezése után soha többet nem fognak találkozni, hiszen a hölgy nem más, mint a sógornője…

Carole Mortimer Vörös ​hajú veszedelem (Mulberry Hall titka 3.) Júlia 530 

 

 

„Tűz és jég. Vajon hány szeretője lehetett már?” – Stefano nem tud mit kezdeni azokkal az ellentétes érzésekkel, amelyeket Giselle vált ki belőle, de képtelen kivonni magát a lány hatása alól. Feltett szándéka, hogy megszelídíti ezt a szép és harcias amazont, ám Giselle-t egy régi családi tragédia miatt gyötri a bűntudat, s ezért megtiltotta magának, hogy valaha is boldog legyen…

 

Penny Jordan Giselle ​titka (A Parenti-dinasztia 1.) Júlia 533 

 

 

Egy tragikus esemény folytán Stefano Parenti kénytelen elfoglalni a festői hercegség, Arezzio trónját. Emiatt fel kell adnia korábbi terveit és elképzeléseit, sőt az új helyzet drámai következményekkel jár alig egy éve kötött házasságára nézve is. A fiatal párnak ugyanis kötelessége gondoskodni trónörökösről, Giselle azonban, akit még mindig kísértenek a múlt árnyai, elzárkózik az anyaságtól. Stefano nehéz döntés előtt áll…

 

Penny Jordan Trón ​vagy szerelem? (A Parenti-dinasztia 2.) Júlia 535 

 

Tekintélyes szőlőbirtokot örököl Franciaországban a nagybátyja után Allegra. Hosszú távolléte után a fiatal angol lány most bűntudattal telve keresi fel újra gyermekkori nyaralásainak színhelyét, s mivel nem ért a borászathoz, komolyan fontolgatja, hogy tulajdonrészét eladja néhai bácsikája üzlettársának. Csak akkor változtatja meg véleményét, amikor kiderül, hogy tárgyalópartnere Xavier, az első szerelme, akinek a csókja minden bornál részegítőbb…

Kate Hardy Szerelemtől ​részegen Lefévre 1 Júlia 537 

 

 

Guyt a lehető legnagyobb csapás éri. A kiváló parfümkészítő elveszítette a szaglását, és az orvosok is csak türelemre intik, tenni nem sokat tudnak érte. Ráadásul bátyja esküvőjén felbukkan egy lány, aki kísértetiesen hasonlít elvált feleségére. Szerencsére Amber csupán külsőre emlékeztet arra a szívtelen nőre, és Guy hamarosan udvarolni kezd neki. De hogyan vallja be, hogy a jövője romokban hever, ha nem érzi többé saját csodás rózsáinak sem az illatát?

Kate Hardy Érzéki ​illatok Lefévre 2 Júlia 539 



 

 

  

„Soha ne szeress bele egy szicíliaiba!” Gia évekig tartotta magát az anyjától kapott tanácshoz, és akárcsak a Baracchi családja minden tagja, ő is messziről elkerült mindenkit, akit Ferrarának hívtak. Csak egyetlen éjszakára feledkezett meg anyja intelméről, amikor a forró vágy Santo Ferrara karjába hajtotta. Három évvel később egy este a férfi váratlanul beállít hozzá, de Gia tudja, hogy mindenáron meg kell szabadulnia tőle. Mert különben napvilágra kerülhet féltve őrzött titka…

Sarah Morgan: Hallgass anyádra Júlia 600. kötet 

 

2024. június 23., vasárnap

Winter Renshaw Ui.: ​Rohadj meg … és most komolyan is gondolom (Ui. 1-2.)

  

Kedves Isaiah!

Nyolc hónappal ezelőtt csak egy harcba készülő katona voltál, én meg egy pincérnő, aki ingyen palacsintát csórt neked, és remélte, nem veszed észre, hogy túl sokáig időzik rajtad a tekintete.

De észrevetted.

Egy sorsfordító hetet töltöttünk együtt, mielőtt elmentél. A nyolcadik napon elbúcsúztunk, az utolsó pillanatban adtuk meg egymásnak a címünket.

Az összes leveledet megőriztem, szavaid hamarosan a vallásommá váltak.

Egy hónapja viszont szóba sem állsz velem, nem írtál, aztán tegnap este volt képed besétálni az éttermembe, és úgy viselkedni, mintha soha nem láttál volna.

Ha arra gondolok, hogy… majdnem imádtalak, téged és azt a csodálatosan bonyolult lelkedet.

Majdnem.

Bármi legyen is az – remélem, jó okod van rá.

Maritza a pincérnő

Ui: Rohadj meg… és most komolyan is gondolom

 Ui: Rohadj meg… és most komolyan is gondolom

 

 

Kedves Melrose!

Amikor először találkoztam veled, idegen voltál.
Másodszor, a szobatársam.
A harmadik alkalommal világossá tetted, hogy hamarosan akkora szálka leszel a szememben, mint még soha, senki.
Túl hangosan kornyikálsz a zuhany alatt, és elhasználod az összes meleg vizet.
És pokolian szeretsz parancsolgatni.
Sokféleképpen komplikálod az életemet.
De nem számít, milyen erősen igyekszem, nem tudok nem gondolni rád.
Őszintén… nagyon felkavarsz.

El akartam mondani ezt neked, le akartalak ültetni, lenyelni a büszkeségemet, felhagyni a köntörfalazó viselkedésemmel, és megmutatni egy olyan oldalamat, amelyet még senki nem látott… ám akkor történt egy vallomás, ami végtelenül megváltoztatott mindent – akkora bombaként hatott, hogy földbe gyökerezett a lábam.
Hogy lehetséges, hogy nem láttam előre, ezt sosem tudom meg.

Sutter

Ui.: Kívánlak

 Ui.: ​Kívánlak …és most meg is szerezlek

 

Liz Braswell: A vén idő mesél (Sorsfordító történetek)

  

Mi ​lett volna, ha Belle édesanyja az, aki megátkozta a Herceget?
Belle nem mindennapi lány: okos, találékony, és mindenekelőtt nyughatatlan. Arra vágyik, hogy végleg maga mögött hagyhassa a vidéki falvacskát, ahol felnőtt. Fel akarja fedezni a világot, holott az édesapja még attól is vonakodik, hogy a kis házikójukat elhagyja, mert azt reméli, hátha Belle anyja egyszer csak visszatér – az anya, akire Belle alig emlékszik. Belle történetesen egy félelmetes, dühös szörnyeteg foglya is. És jelenleg ez a legfőbb gondja.
Ám amikor Belle megérinti a Szörnyeteg elvarázsolt rózsáját, hirtelen érdekes képek villannak fel előtte – képek az édesanyjáról, akiről azt hitte, hogy soha többé nem fogja már látni. De, ami még furcsább, hogy az anyja nem más, mint maga a gyönyörű Varázslónő, aki valaha megátkozta a Szörnyeteget, a kastélyát és annak minden lakóját. A megdöbbent és összezavarodott Belle-nek és a Szörnyetegnek össze kell fognia, hogy megfejtsék a családjukat érintő sötét rejtélyt, amely huszonegy éve tart már.

 Liz Braswell: A vén idő mesél (Sorsfordító történetek)

Liz Braswell: Ami az enyém volt rég (Sorsfordító történetek)

  

Hogy ​megmentsék királynőjük és születendő gyermeke életét, a hűséges alattvalók mindenfelé keresik a gyógyító erejű Aranyvirágot… ehelyett azonban véletlenül a Holdvirágot viszik el a palotába. A csillogó virág meggyógyítja a királynőt, aki egészséges lánygyermeknek ad életet. A kislány haja ezüst, mint a fényesen világító hold. Ám ezüst hajának veszélyes varázsereje van: gyógyítás helyett kárt tesz másokban. A királyság biztonsága érdekében Rapunzel hercegnőt egy nagytudású boszorkány, Gothel asszony gondjaira bízzák, és egy toronyba zárva éli az életét.
Rapunzel tizenkilenc évet tölt a torony falai között. Elfogadja, hogy az embereket meg kell védeni mágikus hajától. Amikor végül úgy dönt, hogy elhagyja az egyetlen otthont, amit valaha ismert – hogy láthassa a lebegő fényeket, melyek minden évben megjelennek az égen a születésnapján –, két tolvaj társaságában váratlan kalandokba keveredik. Az egyikük Gina, a feltörekvő törvényen kívüli, a másik pedig Flynn Rider, a körözött bűnöző. Rapunzel ráébred, hogy a története, a mágikus haja és a jövője sokkal több meglepetést tartogat, mint azt valaha képzelte.

 Liz Braswell: Ami az enyém volt rég (Sorsfordító történetek)

2024. június 19., szerda

Karin Slaughter - Will Trent thiller

  

Atlanta ​legtehetősebb kertvárosaitól a szegény emberek lakta sivár lakótelepekig egy gyilkos átlépte a jólét és a származás határait. Az őt üldözők szintén kénytelenek átlépni ezeket a határokat.

Köztük van a veterán nyomozó, Michael Ormewood, akinek vékony szálon lóg a házassága, s az arroganciája meg a robbanékony természete a karrierjét veszélyezteti. Továbbá Angie Polaski, a gyönyörű helyettes nyomozó, aki Michael szeretője volt, mielőtt az ellensége lett.

Ámde mindkettejük tudta nélkül még egy játékos jelenik meg a színen, mégpedig egy lúzer ex-fegyenc, aki a legvéletlenebb módokon bukkan a gyilkos nyomára – és talán ő lehet a megfejtés, hogy miként került nyilvánosságra az ügy.

A megdöbbentő fordulatokkal, félelmetes lélektani feszültséggel és érzelmekkel teli Elnémítva sokkolón fokozza a feszültséget a katartikus, feledhetetlen végkifejletig.

Karin Slaughter Elnémítva 

 

  

Tetszetős ​otthonaival és fákkal szegélyezett utcáival, az Ansley Park a legvonzóbb környék Atlantában. Ám az egyik ragyogó házban, egy tini elegáns szobájában kegyetlenül meggyilkoltak egy lányt. Az előszobában pedig, a lány riadt édesanyja áll, törött üvegek között – puszta kézzel ölte meg a lánya támadóját.

Will Trent, a Georgia-i nyomozó iroda detektívje csak egy politikai szívesség miatt van itt, a gyilkossági helyszín az atlantai rendőrség illetékessége. Trent azonban hamar észrevesz valamit, amit a rendőrök elmulasztottak: valamit a vér nyomában, egy törvényszéki bizonyítékban és az idegsokkos anya szemében. Perceken belül átveszi az ügyet, és egy másikat csap hozzá. Biztos benne, hogy még egy tini eltűnt, és a gyilkos szabadlábon van.

Tünékeny nyomokkal felszerelkezve, és egy olyan rendőrnő partnerrel, aki személyes okok miatt utálja, Trentet mindenütt ellenségek veszik körül. És olyan érzés gyötri, hogy az az ügy, amely a legjobb házakban kezdődött, gyorsan és mélyrehatón tör utat tökéletes életek tönkretett romjain, ahol dühös emberi démonok bukkannak fel.

 

Karin Slaughter Összetörve 

 

  

Férjek ​és feleségek, anyák és lányok. Titkok fűzik őket össze, és titkok okozhatják a vesztüket. Az eltűnt lány szerzője egy felvillanyozó, érzelmileg összetett bűnügyi regénnyel tér vissza. Will Trentet, a Georgiai Nyomozóiroda detektívjét egy építkezésen történt gyilkossághoz riasztják, ahol kiderül, hogy a halott egy egykori zsaru. A test alaposabb vizsgálata során egyértelművé válik, hogy a vértócsa nem az áldozattól származik. Ez és a véres lábnyomok arra utalnak, hogy lennie kell egy másik áldozatnak is, aki eltűnt és hamarosan meghal, hacsak meg nem találják. A tetthely, a félkész épület ráadásul egy gazdag, népszerű, hatalommal és politikai befolyással is bíró élsportolónak a tulajdona, akit a világ legdrágább ügyvédei óvnak minden támadástól. Will Trent sem tudta korábban rács mögé juttatni, amikor nemi erőszakkal vádolták. De a legrosszabb még hátravan. A bizonyítékok hamarosan összefüggésbe hozzák Will nehézségekkel teli múltját az üggyel, s a következmények tornádó erejével söpörnek át rajta. A szerző mindvégig könyörtelenül fenntartja a feszültséget, és nem veszít a lendületből. A regény tele van ellentmondásos, esendő karakterekkel, és mesterien ötvözi egy rendőrségi nyomozás meg egy lélektani thriller elemeit. Szárnyaló, felejthetetlen történet szerelemről, veszteségről, megváltásról.

Karin Slaughter Kegyetlen ​kötelékek 

 

  

Egy rejtélyes emberrablás
Ismeretlen tettesek egy forró nyári estén elrabolják az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) egyik tudósát egy bevásárlóközpont parkolójából. A hatóságok hiába igyekeznek megmenteni: mintha köddé vált volna.

Egy pusztító robbanás
Egy hónappal később a napfényes vasárnap délután nyugalmának elsöprő erejű robbanás vet véget, amelyet néhány másodperc múlva újabb követ. Atlanta egyik legforgalmasabb és legfontosabb negyedét érte bombatámadás: azt a helyet, ahol az Emory Egyetem, két nagy kórház, az FBI főhadiszállása és a CDC központja működik.

Egy ördögi ellenség
Az orvos szakértő Sara Linton és Will Trent, a Georgiai Nyomozóiroda munkatársa azonnal a helyszínre siet – egyenesen a több ezer ártatlan ember életét fenyegető, gyilkos összeesküvés szívébe. Mikor a tettesek elrabolják Sarát, Will fedett akcióba kezd, hogy megmentse, és megelőzzön egy mészárlást. Az életét kockáztatja a hazájáért és a nőért, akit szeret…

Karin Slaughter Az ​utolsó özvegy

 

  

Atlanta, Georgia, napjainkban
Meggyilkolnak egy fiatal nőt. A rendőrség nyomoz, de eredménytelenül. Will Trent különleges ügynök egy másik megbízatás kapcsán ellátogat az állami büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol az egyik elítélt figyelmét felkelti az elkövetés módja. A támadás nagyon hasonlít ahhoz a bűncselekményhez, amellyel őt vádolták meg nyolc évvel ezelőtt. Mindvégig az ártatlanságát hangoztatta, és most itt a lehetőség, hogy be is bizonyítsa. Mert lám, a gyilkos még mindig szabadon járkál, és újra lecsap!
Miközben Will jobban beleássa magát a két ügybe, rájön, hogy először a régebbit kell megoldania. De már csaknem egy évtized eltelt – az emlékek megfakultak, a tanúkat nehéz felkutatni, a bizonyítékok elenyésztek. A nyomozáshoz szüksége van Sara Linton igazságügyi orvos szakértő segítségére, akinek történetesen épp most készül megkérni a kezét. Ahogy múlt és jelen összeér, egyszeriben minden veszélybe kerül, ami Will számára fontos az életben…

 

Karin Slaughter A ​csendes feleség 

 

Sajnos nem került a teljes sorozat lefordításra. Ami nekem megvan az mind felkerült. 

2024. június 18., kedd

Patricia Gibney Lottie Parker sorozat

  

Lélegzetelállító nyomozós thriller – hihetetlen fordulattal
Mikor a helyi katedrálisban egy nő holttestét találják, majd néhány órával később egy férfiét, amint a saját udvarának fájáról lóg, Lottie Parker nyomozót hívják az ügyhöz. Mindkét áldozat combján elmosódott, de határozottan hasonló tetoválást találnak. Nyilvánvaló, hogy a két áldozat közt van kapcsolat. De mi?
A nyomok a Szent Angélába, egy régi gyermekotthonba vezetnek, mely intézethez Lottie múltja is kapcsolódik. Az eset hirtelen személyessé válik…
Úgy tűnik, hogy a gyilkosságok egy több évtizedes, megfejtetlen bűntényhez kapcsolódnak. Két kamaszfiú is eltűnik. Lottie-nak meg kell találnia a gyilkost, mielőtt az újra lecsaphatna, de hogy tehetné, ha ezzel a saját gyermekeit is veszélybe sodorja?
A gyilkosnak meglehetősen torz véleménye van az igazságszolgáltatásról… 

 

 A ​hiányzók (Lottie Parker 1.)

 

  

Lélegzetelállító nyomozós thriller – nem várt csavarral
Hétfő reggel egy várandós fiatal lány holttestére bukkannak. Ugyanezen a napon egy anya látogat el Lottie Parker nyomozó házához, és segítséget kér, hogy eltűnt barátját megtalálhassa.
Vajon az áldozat lenne ez az eltűnt barát?
Mikor ugyanaz a férfi, aki az első áldozatot is megtalálta, hasonló bűntény jeleit mutató, újabb holttestre bukkan, Lottie egyre sürgetőbbnek érzi, hogy megtalálja a kapcsolatot a két lány között. Hiába, újabb két nő tűnik el.
Lottie Parker nyomozót kísérti a múltja, terheli a jelene – az üggyel csak egy helyben toporog, továbbá a családja a széthullás szélén áll. Vajon sikerül-e neki megtalálnia a gyilkost, és megküzdenie saját démonjaival is? 

 

Az ​elrabolt lányok (Lottie Parker 2.) 

 

  

Lélegzetelállító ​nyomozós thriller… megdöbbentő esettel
Mikor egy középkorú asszonyt saját otthonában meggyilkolnak, Lottie Parker nyomozót és társát, Boyd őrmestert bízzák meg az ügy felderítésével. Mikor azonban rájönnek, hogy az áldozat lánya is eltűnt, joggal kezdenek aggódni az egész család biztonságáért…
Két nappal az eset után egy közeli ház ég le, s ezzel megnő a környékbeli áldozatok száma. Lottie és csapata titkok és hazugságok szövevényén kénytelen átrágni magát, melyek furcsa módon egy nagyon régi ügyhöz kapcsolódnak… Egy ügyhöz, melyben még Lottie édesapja is nyomozott, mielőtt végett vetett volna a saját életének.
Lottie, aki alig ismerte apját, azonnal rájön, hogy ezen az eseten keresztül végre felfedheti a családját övező rejtélyek némelyikét. De vajon tényleg akarja ezt? És vajon készen áll rá, hogy megtudja az igazságot?

 

Az ​elveszett gyermek (Lottie Parker 3.) 

 

  

A ​gyászolók némán állnak Ragmullin temetőjében, amikor éles sikoly töri meg a meghitt csendet. Egy nyitott sírgödörben egy fiatal nő összezúzott, véres holttestét találják, és Lottie Parker nyomozót kérik fel az ügy felderítésére.
Mivel a test nem lehetett ott régóta, Lottie azt gyanítja, talán a pár nappal azelőtt eltűnt Elizabeth Bryne-t találták meg. Nagy a nyomás, hogy mielőbb megoldja a rejtélyt, ugyanis új főnöke nyilvánvalóan nem szíveli.
Hamarosan újabb két nő tűnik el. Netán egy sorozatgyilkos jár szabadon a város utcáin? Ráadásul az eltűnések körülményei kísértetiesen hasonlítanak egy tíz évvel korábbi, megoldatlan ügyben tapasztaltakhoz… A történelem megismétli önmagát?
Újságírók hátráltatják Lottie-t a nyomozásban, aki mindeközben attól tart, hogy a gyilkos újra lecsap, mielőtt ő elkaphatná. Versenyt fut az idővel, ám maga sem sejti, milyen közel van a tettes… Akinek talán éppen ő a következő célpontja.

 

Nincs ​menedék (Lottie Parker 4.) 

 

  

A ​város, amely tele van titokkal… és most egy újabb gyilkos közeleg.

Egy fülledt nyári estén a tizenegy éves Mikey Discroll elindul hazafelé a barátjától. Összezúzott testét két nappal később találják meg helyi kamaszok egy virágágyásban.
Az ügyet Lottie Parker nyomozó kapja meg, amely ezúttal személyes: fiának, Seannak egy kedves barátjáról van szó. Mikey a lepusztult Munbally lakótelepen élt a város másik végén, és Sean szerint a fiú viselkedésében nem volt semmi szokatlan. Lottie nem tudja leküzdeni gyanakvását, hogy fia talán rejteget valamit előle…
Néhány nappal később a közeli tó vadvirágos partján újabb halott fiút találnak.
Bomlott elméjű elkövető után indul meg a hajsza, ám ahhoz, hogy a tettest elkaphassa, Lottie-nak rejtélyek szövevényes hálóját kell kibogoznia, amelyet Mikey barátai olyan elszántan titkolnak. Mindenki titkolózik, de vajon kit akarnak megóvni ezzel? Vajon Lottie, aki fia életét féltve küzd, idejében megtalálja a gyilkost?

 

Titkok ​terhe (Lottie Parker 5.) 

 

  

Két ​problémás lány – egy végzetes hazugság.
Vasárnap hajnalban Amy White és Penny Brogan hazaindulnak egy éjjeli szórakozóhelyről, de sosem érnek haza. Conor Dowling nemrég szabadult a börtönből, és nem kevés oka lenne bosszút állni Amyn, hiszen éppen a lány juttatta oda…
A lányok véráztatta holttestét néhány nappal később egy lepusztult, elhagyatott házban találják meg. Hiába van bombabiztos alibije, lehet, hogy Conor a gyilkos? Vagy valami többről van szó, aminek hátborzongató eleme a lányok teste közelében talált ezüstérme?
Lottie Parker nyomozó most is beleveti magát a munkába, ám míg az áldozatok utolsó lépéseinek nyomában jár, újabb két meggyilkolt lányt találnak.
Nem elég, hogy Lottie-nak meggyűlik a baja az üggyel, lányai, Chloe és Katie is nyom nélkül eltűnnek. Lottie retteg, hogy a gyilkos rabolta el a gyerekeit, így megkezdődik a gyanúsított utáni hajsza, amelynek tétje sosem volt nagyobb.

 

A ​végső árulás (Lottie Parker 6.) 

 

  

Azt ​hitték szabadok. De valaki figyelte őket.
Egy sötét téli reggelen Cara Dunne holttestére bukkannak. A házasság előtt álló nőt esküvői ruhában akasztották fel a saját otthonában, egy hajtincsét levágták. Cara meggyötört holttestét látva Lottie Parker nyomozóban felmerül a kérdés: ki gyűlölhette ennyire ezt a nőt, hogy élete legboldogabb időszakában gyilkolja meg?
Az eset még sötétebb fordulatot vesz, amikor egy újabb fiatal nő összezúzott holttestét találják meg. Fiona Heffernant a munkahelyéül szolgált kórház tetejéről lökték le – őt is esküvői ruhába öltöztették, és ugyancsak hiányzik egy hajtincse.
A gyilkosságok személyes indíttatásúnak tűnnek, így Lottie biztos abban, hogy olyasvalaki a tettes, akit az áldozatok ismertek. Amikor Fiona halálhírét viszi a nő vőlegényének, kiderül, hogy Fiona nyolcéves lánya aznap délután, a tánciskolai próbája után eltűnt. Rettegve, hogy Lily is áldozatul eshet ennek a tébolyult és rendkívül veszélyes gyilkosnak, Lottie szembenéz a tettessel, akár az élete kockáztatásával is. 

 

Megtört ​lelkek (Lottie Parker 7.) 

 

  

Miután ​Faye Baker új otthonának falában egy gyermek törékeny koponyájára lel, Lottie Parker nyomozót jelölik ki az ügy felgöngyölítésére. A ház évek óta Faye egyik barátjának a tulajdona, így amikor Jeff furcsán kezd viselkedni, Lottie azonnal szagot fog…
Később a tizenegy éves helyi fiú, Gavin, gyermekcsontokat talál a közeli vasúti sínek mentén. Noha a csontok nem a korábban talált koponyához tartoznak, Lottie szerint ez nem lehet véletlen. Valaki az elveszett szeretteit gyászolja, és most az ő feladata, hogy megnyugvást hozzon neki. Lottie újra felkeresi Faye-t, azonban nem találja a lányt a munkahelyén. Rossz előérzete hamar beigazolódik: Faye-t holtan találja a lány autójának csomagtartójában.
Kinek állhatott érdekében, hogy elhallgattassa?
Amíg Lottie Faye gyilkosa után nyomoz, az ügy újabb sötét fordulatot vesz a kis Gavin eltűnésével. Faye-t és Gavint semmi más nem köti össze, mint hogy mindketten gyermekcsontokat találtak. De kik lehetnek ezek az apró áldozatok, és miért tért vissza a gyilkosuk?
Vajon Lottie megtalálja az elkövetőt, mielőtt az még egy életet olthatna ki?

 

Elhantolt ​angyalok (Lottie Parker 8.) 

 

  

Nem ​kellett volna meghalniuk
Egy ragyogó parti másnapján a huszonöt éves Rachel Mullent holtan találja az ikertestvére. A lány szeplős arcán zúzódások, torkába egy üvegszilánk ékelődött.
Hamarosan kiderül, hogy a bizarr gyilkosság nem az egyetlen eset: egy fiatal doktornőt ugyanazzal a módszerrel öltek meg. Mivel az orvos nem vett részt a partin, sőt semmilyen módon nem köthető a vendégekhez, Lottie kénytelen megkérdőjelezni minden addigi elméletét.
Miért kellett elhallgattatni ezt a két ifjú nőt?
Lottie megszállottan nyomoz, hogy kiderítse, mi történhetett azon a partin, és egyre közelebb kerül a házigazdához. A nyomok Maddyhez vezetnek, aki felszolgálóként dolgozott az estélyen, ám ő sem tud információval szolgálni, ugyanis egy rendszám nélküli autóval elrabolják. Az őrület akkor kezdődik igazán, amikor Boyd is eltűnik.
Lottie már nemcsak az eltűnt lányt, hanem a vőlegényét is kétségbeesetten próbálja megtalálni. Nem veszítheti el újra a férfit…
Egy újabb rejtélyes gyilkos jár Ragmullinben, aki különös kegyetlenséggel végez áldozataival…

 

Néma ​sikolyok (Lottie Parker 9.) 

 

  

Az ​anyák hazugságaiért a gyerekeik halállal fizettek.

Isabel Gallaghert holtan találja az édesanyja a gyerekszoba padlóján. A fiatal anyát kegyetlenül meggyilkolták, és egy régimódi borotvapengét nyomtak a kezébe. Ki akarhatta bántani ezt az ártatlan családot?
Lottie Parker tudja, hogy kimerítő nyomozás vár rá.
Még aznap kap egy hívást. Egy másik fiatal anya, Joyce Breslin eltűnt, és négyéves kisfiát elrabolták az óvodából. Amikor egy véres borotvapengét találnak Joyce-ék házában, Lottie biztos benne, hogy ez az ügy kapcsolatban van Isabel halálával.
Lottie versenyt fut az idővel: mielőbb meg kell találnia a gyereket, ezért mindent bevet, hogy feltérképezze Isabel és Joyce múltját. Kiderül, hogy a két nő titokban találkozott, de vajon miért?
Egy szeles hegyoldalban előkerül néhány apró csont, nyilvánvaló, hogy egy gyermek maradványai. Úgy tűnik, a könyörtelen gyilkos semmitől sem riad vissza…

 

Apró ​csontok (Lottie Parker 10.) 

 

  

Amikor ​bejelentés érkezik a rendőrségre, hogy a tizenhét éves Lucyt a szülei házában tartott buli során meggyilkolták, Lottie Parker nyomozó ér elsőként a helyszínre. Elborzad a krémszínű szőnyeget átitató vértócsában fekvő holttest láttán.

Miközben Lottie tudatja a szomorú hírt az összetört szülőkkel és a döbbent bulizókkal, kiderül, hogy Lucy a halála előtt szörnyű titkot árult el a barátnőjéről, Hannah-ról. És amikor Lottie megtalálja az áldozat vérfoltos ruháit Hannah hálószobájában, kénytelen őrizetbe venni a rémült lányt, aki váltig állítja, hogy semmire sem emlékszik a történtekből. Nem sokra rá egy tizenöt éves fiú holttestét húzzák ki a csatornából. Ő is részt vett a partin.

A nyomozás során Lottie tudomására jut, hogy a fia, Sean is a bulizók között volt. Miért titkolta az anyja előtt? Miért hazudott? Tanú vagy gyanúsított? Vagy lehet, hogy a gyilkos rá is vadászik?

 

A ​bűnös lány (Lottie Parker 11.) 

 

  


A fiatal özvegy, Éilis Lawlor az éjszaka közepén eltűnik, miközben két kisgyermeke békésen alszik. A konyhapulton hagyott lakáskulcs és telefon pedig nem sok jót ígér: Lottie Parker nyomozó érzi, hogy ez a bűnügy nem lesz egyszerű eset. A közeli tónál később egy sárga ruhás nő összetört testére bukkannak. Éilis az. A száját ragasztószalaggal tapasztották be. Valaki holtan akarta látni a gyönyörű özvegyet. Lottie kétségbeesetten keresi a brutális bűntény elkövetőjét. Kiderül, hogy az asszony egy özvegyeket támogató csoport tagja volt. Aztán újabb sárga ruhás női holttestet találnak egy szemétdombon…
Jennifer is elvesztette a férjét. Hónapok óta nem látták a munkahelyén, a terápiás találkozókon sem jelent meg. Nyomtalanul eltűnt. Mit titkolnak az özvegyek?
Sorozatgyilkos szedi áldozatait Ragmullinban. Lehet, hogy a megoldás a múltban gyökerezik. Lottie Parker versenyt fut az idővel, hogy kiderítse az igazságot, mielőtt a gyilkos ismét lecsapna…

 

 Három ​özvegy (Lottie Parker 12.)

Leigh Bardugo Grisaverzum sorozat

 

 Alina ​Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából… Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt. 


Shadow ​and Bone – Árnyék és csont (Grisa trilógia 1.) (Grisaverzum)

 

  

A sötétség nem hal meg soha.

Az Igaz-tengeren át menekülő Alina, akit a Zónában meggyilkoltak szellemei kísértenek, új életet kezd Mallal egy ismeretlen földön, miközben igyekszik titokban tartani napidéző voltát. Ám sokáig nem hagyhatja maga mögött sem a múltját, sem a sorsát.

Az Éjúr rettenetes új hatalom birtokában hagyta el az Árnyzónát, és veszedelmes tervet sző, ami a végsőkig próbára teszi a természeti világ határait. Alina egy hírhedt kalóz segítségével visszatér a szeretett országba, elszántan, hogy elszántan szembeszálljon a Ravkára törő erőkkel. De ahogy a hatalma növekszik, Alina úgy süllyed egyre mélyebbre a tiltott mágiába és az Éjúr játszmájába, és távolodik el egyre jobban Maltól. Választania kell hazája, a hatalom és a szerelem között, amiről mindig úgy hitte, az vezérli – különben azt kockáztatja, hogy mindent elveszít a közelgő viharban.

 

Ostrom és vihar (Grisa trilógia 2.) (Grisaverzum) 

 

  

Katona. Idéző. Szent.

Az ország sora egy megtört idézőn, egy kegyvesztett nyomkeresőn és egy egykori nagy mágikus sereg szétvert maradványain múlik.
Az Éjúr árnytrónján ülve uralkodik, míg a meggyengült és sebesült Alina Sztarkov igyekszik felépülni, az őt szentként imádó Apparátus kétes védelme alatt. Minden reményét egy rég eltűnt ősi lény mágiájába veti, és abba az esélybe, hogy egy bizonyos törvényen kívüli herceg még életben van.
Ahogy a szövetségesei és az ellenségei a háborúba sodródnak, egyedül Alina áll az ország és világ örök rabságával fenyegető, áradó sötétség között. Hogy megnyerje ezt a harcot, meg kell szereznie egy legendás lény hatalmát – ám a tűzmadár utáni hajsza váratlan fordulatot tartogat.

Kövesd végig sorsa minden fordulatát!

 

Pusztulás és felemelkedés (Grisa trilógia 3.) (Grisaverzum) 

 

  

Ketterdam: nyüzsgő nemzetközi kereskedelmi csomópont, ahol jó pénzért minden megkapható, és ezt senki nem tudja jobban, mint Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző. Kaz veszélyes küldetésre kap megbízást, és cserébe olyan gazdagságot kínálnak neki, ami legvadabb álmait is felülmúlja. Egyedül viszont képtelen sikerre vinni a vállalkozást…

Egy bosszúszomjas elítélt.

Egy szerencsejáték-függő mesterlövész.

Egy különleges múltú szökevény.

Egy Kísértet néven ismert kém.

Egy varázserejét a nyomornegyedben kamatoztató szívtörő.

Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetekből is kiszabadul.

Hat veszélyes törvényenkívüli és egy lehetetlen vállalkozás. Kaz csapata az egyetlen, ami megmentheti a világot a pusztulástól – ha előbb ki nem nyírják egymást.

 

Hat varjú (Hat varjú 1.) (Grisaverzum) 

 

  

Kaz Brekker és csapata rendkívül merész küldetést hajtott végre. Még maguk sem hitték, hogy épségben megúszhatják. Ám a busás jutalom felmarkolása helyett most ismét az életükért kell megküzdeniük. Elárulták őket, meggyengültek, erőforrásaik kimerültek, így a csapat elveszítette minden szövetségesét, sőt reményét is. A világ minden szegletéből hatalmas erők csapnak le Ketterdamra, hogy megszerezzék a jurdaparem nevű veszedelmes szer titkát.

Régi riválisok és új ellenségek bukkannak fel, hogy próbára tegyék Kaz csavaros eszét és a csapat törékeny hűségét. Háborúra kerül sor a város sötét, kanyargós utcáin – bosszúért és megváltásért vívott harc, ami eldönti a Grisaverzum sorsát.

Merülj el a világában!

 

Bűnös birodalom (Hat varjú 2.) (Grisaverzum) 

 

  

Nézz szembe a démonoddal – vagy etesd rendesen!

Nyikolaj Lancovnak mindig is volt tehetsége a lehetetlenhez. Senki sem tudja, mit élt át hazája véres polgárháborújában – és jobb is, ha ez így marad. Most, amikor ellenségek gyülekeznek az ország meggyengült határainál, a fiatal cárnak meg kell találnia a módját,
hogy feltöltse Ravka kincstárát, új szövetségeket kössön, és felszámolja az egykor nagyszerű grisahadseregre leselkedő fenyegetést.

Ám minden egyes nappal erősebbé válik benne a sötét varázslat, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja mindazt, amit felépített. Egy fiatal szerzetes és egy legendás grisa szélhívó segítségével Nyikolaj elutazik Ravka azon helyeire, ahol a legerősebb mágia él, hogy legyőzze a benne rejlő szörnyű örökséget. Mindent kockára tesz, hogy megmentse az országát és önmagát. Akadnak azonban olyan titkok, amelyeket nem szabad eltemetni – és olyan sebek, amelyeket nem szabad begyógyítani. 

A sebhelyes cár (A sebhelyes cár 1.) (Grisaverzum)

2024. június 17., hétfő

Karin Slaughter: Grant County sorozat (1-6.)

  

A georgiai Heartsdale békés kisváros, mindenki ismer mindenkit, még sosem történt erőszakos bűncselekmény. Egy nap a főutcai étterem mosdójában egy brutálisan megerőszakolt fiatal főiskolai tanárnő holttestét találják – a gyilkos egy keresztet vágott a mellére. Nem sokkal később találnak még egy lányt… és még egyet…
A sorozatgyilkos levadászására furcsa csapatot küldenek; Sara Linton halottkém, Jeffrey Tolliver rendőrfőnök, Sara exférje, valamint a hirtelen haragú fiatal nyomozó, Lena Adams, aki az áldozat ikertestvére, olyan bűnténybe kavarodik, amelyben nyomozóból áldozattá, vagy akár bűnössé is válhatnak… 

Nadragulya (Grant County 1.) 

 

 

Heartsdale kis porfészek a semmi határában. Az augusztusi hőségben a görkorcsolyapályánál egy fiatal lány összeszólalkozik a barátjával, mindez lövöldözésbe torkollik – látszólag egyszerű eset, de Jeffrey Tolliver nyomozó ezennel szörnyű bűnténybe keveredik. A boncolásnál kiderül, hogy a lány szexuális zaklatásnak és rituális csonkításnak is ki volt téve, de a család és a barátok eltitkolnak valamit a múltból, ami nyomra vezethetné Tollivert. A hallgatásnak nagy ára van, a szadista újabb áldozatot szed, és a nyomozó szörnyű sejtése beigazolódik; azok, akik a szálakat mozgatják, közelebb vannak, mint hinné…

Sebek (Grant County 2.) 


 

Öngyilkosság ​történt a Heatsdale-i egyetemen, de a helyszínelő Sara Linton és Jeffrey Tolliver nyomozó erőszakra utaló nyomokat is talál a holttesten. Kis idő múlva újabb áldozatok kerülnek elő, és most már bizonyos: a terror felütötte fejét Heartsdale-ben. A rögeszmés, szadista gyilkos indítékára talán csak az egykori zsaru, Lena Adams tudna fényt deríteni, de a meggyötört nő maga is sötét vágyakkal teli érzéki játékokba kezd, nem is akárkivel… Sara kénytelen összefogni volt férjével, és megbízni az egyre furcsábban viselkedő Lenában, miközben a város egyre nyomasztóbb titkokat tár eléjük…

 

Sikoly (Grant County 3.) 

 

 

Sara Linton doktornő és Jeffrey Tolliver rendőrnyomozó végre elszabadul az elátkozott kisvárosból, Heartsdale-ből, de önfeledt tengerparti kirándulásuknak egy tragikus gyilkosság vet véget.
Tizenkét évvel később Sarát és Jeffrey-t brutális támadás éri, életük egy hidegvérű gyilkos kezébe kerül. Csak lassan eszmélnek rá, hogy sem a helyszín, sem az időpont, sem a módszer nem véletlen, és hogy a múlt ballépéseiért fizetniük kell, nem is akárkinek…  


Kín (Grant County 4.)

 

  

Sara Linton rendőrségi orvos szakértő és volt férje, Jeffrey Tolliver rendőrfőnök. Lélegzetelállító történet ez hitről, kétségekről és gyilkosságról…
Az áldozatot élve temetik el a georgiai erdőben – majd kegyetlen módon meggyilkolják. Amikor Sara Linton és Jeffrey Tolliver ráakad a holttestre, mindketten szeretnék kinyomozni, hogy ki ölte meg a szép, fiatal lányt. A borzalmas rejtély megoldásáig fájdalmas utat kell bejárniuk, ez próbára teszi viharos kapcsolatukat, és jó néhány szereplőt von be az ügybe.
Ahogy Jeffrey és Sara halad előre a döbbenetes meglepetések és rejtett szenvedélyek ösvényén, egyikük sincs felkészülve a leginkább meghökkentő felfedezésre: egy olyan gyilkosra, aki gonoszabb és veszedelmesebb, mint bárki hinné.

 

Hitetlen (Grant County 5.) 

 

  

Sara Linton doktornő, akinek éppen egy műhibapert akasztanak a nyakába, és Lena Adams nyomozó, aki azt szeretné megtudni, hogyan is halt meg az édesanyja és az ikertestvére, Sibyl – szintén kemény asszonyok. Sara férjét és Lena kollégáját, Jeffrey Tolliver nyomozót pedig még keményebb fából faragták.

A helyszín egy amerikai kisváros, amelyet akár jelentéktelennek is mondhatnánk, ha nem lenne a bűn, a korrupció, a maffia, a drogkereskedelem, sőt a neonáci eszmék gyújtópontja.

Az igazságot egy szörnyű gyilkosságról, amelyben egy fiatal nőt felgyújtottak egy autóban, az új, fiatal seriff próbálja kideríteni, közösen Jeffrey-vel, akit mindenhová elkísér a felesége, Sara – bár ne tenné!

Ki áll a jó oldalon, és ki a rosszon? Mi történt a drogfüggő Hankkel, az ikerlányok, Lena és Sibyl nagybátyjával, aki felnevelte őket az anyjuk helyett? És egyáltalán: mi történt az anyával?

Természetesen a hátborzongatóan izgalmas történet végén mindenre fény derül, ám a befejezés olyasmit tartogat, amire senki nem számít.

 

Bőr (Grant County 6.) 

2024. június 16., vasárnap

Irene Adler: Sherlock, Lupin, és én (1-17)

 

 

Elgondolkodtál már azon, mi lett volna, ha a híres nyomozó, Sherlock Holmes és Arséne Lupin, a gáláns szélhámos gyerekkori barátok lettek volna? A történetben Irene Adler kislányként ismerkedik meg velük Saint-Malóban, egy tengerparti városkában Franciaországban. Találkozásuk egybeesik egy rejtélyes gyilkosság, valamint a Pikk Dáma (Martigny asszony) ellopott gyémánt nyakéke utáni nyomozással. Az eszes és kíváncsi Irene a fiúkhoz csapódik, és a trió tagjainak hajmeresztő kalandokban van részük. A csibészes, sodró regényben természetesen győzedelmeskedik a jó, a különc kis figurák megismerik az igaz barátság erejét, és azt, hol a határ bátorság és vakmerőség között. Végül megsejtik azt is, hogy a felnőttek jelenléte és cinkossága néhol igen jótékony lehet.

A ​fekete dáma (Sherlock, Lupin és én 1.) 

 

 

Irene, Sherlock és Lupin megbeszélik, hogy Londonban találkoznak. Lupint azonban hiába várják a barátai, mert apját, Théophraste-ot lopás és gyilkosság vádjával letartóztatták. Azzal gyanúsítják, hogy ő ölte meg Alfredo Santinit, a nagy zeneszerző, Giuseppe Barzini titkárát. A három gyerek tisztázni akarja a vádak alól, ezért nyomozni kezdenek. Fordulat fordulatot követ – többek között a mocskos Bethnal Green negyedben megmentik a híres szopránénekesnő, Ophelia Merridew életét –, végül pedig Sherlock és társai leleplezik a bűnöst, akire soha senki sem gyanakodott volna.

Utolsó ​felvonás az Operában (Sherlock, Lupin és én 2.) 


 

Irene, Sherlock és Lupin, akik újra együtt vannak Londonban, egy napon különös sakkfeladványt találnak a Times hasábjain. A furcsa rejtvény szerzője egy bizonyos „Fekete Barát". Sherlock szeme azonnal felcsillan… Másnap az egész várost megrázza a hír, hogy meggyilkoltak egy gazdag kereskedőt. Az áldozat íróasztalán egy skarlátvörös rózsa hevert – ugyanaz a virág, amely húsz éve egy vakmerő bűnbanda jelképe volt. Visszatért volna a Skarlátvörös rózsa bandája? Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok. A krimi történetének három világhírű szereplője. Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

 

A ​skarlátvörös rózsa rejtélye (Sherlock, Lupin és én 3.) 

 

 

Irene és családja átköltözött a normandiai Évreux-be, ahol a lányt megkörnyékezi egy ismeretlen hölgy. Rejtélyes szavakat súg a fülébe, figyelmezteti, hogy az anyja veszélyben forog, azután eltűnik. A különös epizódot további nyugtalanító események követik, Irene, Sherlock és Lupin pedig megpróbál utánajárni a dolognak. A három barát hamarosan Párizs titkos, föld alatti járataiban találja magát, ahol egy páratlan értékűnek tartott ősi ereklye után folyik a hajsza… Sok-sok évvel azelőtt, hogy Sherlock Holmes kalandjainak hősnőjévé vált volna, Irene Adler kíváncsi, értelmes és lázadó természetű tizenkét éves lány volt. Írni is nagyon szeretett, olyannyira, hogy elhatározta, könyvsorozatban örökíti meg azokat a hihetetlen rejtélyeket, amelyeket két barátjával, Sherlock Holmesszal és Arsene Lupinnel együtt fejtett meg. A fekete dáma, az Utolsó felvonás az Operában és A skarlátvörös rózsa rejtélye után ez a Sherlock, Lupin & én sorozat negyedik kötete.

 

A ​katedrális árnyéka (Sherlock, Lupin és én 4.) 


 

Miután Irene megismerte valódi anyját, annyira felkavarják az életében lezajlott változások, hogy nem tud másba kapaszkodni, mint Sherlockhoz és Arsene-hez fűződő barátságába. A nyár elején a lány hívására Davos-Platzban, a svájci Alpok fenséges csúcsai közt gyűlik össze újra a három barát.
A nyugodtnak tűnő, népszerű üdülőhelyen azonban szövevényes nemzetközi ügybe keverednek. Mindenki gyanús; senki sem az, akinek mondja magát, és a szálakat egy elvetemült bűnöző mozgatja. Amikor Irene és barátai a veszélyekkel.

Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.

A krimi történetének három világhírű szereplője.

Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

A ​fehér kastély (Sherlock, Lupin és én 5.) 

 

  

Nemrég ért véget a Poroszország elleni háború. Adlerék úgy döntöttek, egy teljes hetet töltenek el párizsi lakásukban, hogy ismét belekóstoljanak régi életükbe. Irene legnagyobb örömére megjelenik Sherlock és Lupin is. A három barát hamarosan újabb nyomozásba kezd, eltűnt ugyanis Arsene előkelő származású, álmodozó unokatestvére. Ahhoz, hogy a nyomára bukkanjanak, sötét alvilági körökbe kell leereszkedniük, és bűnbandák közti, veszedelmes harcba keverednek. És ezúttal éppen Irene-nak jut a feladat, hogy megakadályozza egy újabb háború kitörését…

Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.

A krimi történetének három világhírű szereplője.

Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

 

A ​Szajna árnyai (Sherlock, Lupin és én 6.) 

 

  

Ki az a Kobra?

Ti is nagyon várjátok már, miképp folytatódik a három jóbarát története? A regénysorozat egyre nagyobb meglepetéseket tartalmaz!

A Sherlock, Lupin és én-sorozat 7. részében Irene visszatért az apjával Londonba, ahol újra találkozik két jó barátjával, Sherlockkal és Arsene-nel. De nincs ideje, hogy örüljön az újbóli találkozásnak, mert a ház törékeny békéjét különös esemény zavarja meg: Horatio Nelson, Adlerék nélkülözhetetlen főkomornyikja egyszerűen eltűnik, mindössze pársoros üzenetet hagy a családnak.
Irene biztos benne, hogy a váratlan esemény mögött valami furcsaság rejtőzik, és elhatározza, hogy barátai segítségével nyomozni kezd. A főkomornyik eltűnése egy titokzatos bűncselekménnyel áll kapcsolatban, amely a londoni dokkokban történt. A rejtély gyökerei a távoli, varázslatos indiai gyarmatokra, egy törpékből álló indiai bérgyilkos szektához nyúlnak vissza…

 

A ​Kobra bosszúja (Sherlock, Lupin és én 7.) 

 

 

Irene, ​Sherlock és Arsene Londonban várja a karácsonyt. Miközben az ünnep közeledtével Holmes kedélye egyre borúsabb lesz, a három barát félelmetes kalandba keveredik. Rejtélyes eset történt: titokzatos körülmények között meggyilkolták a British Museum igazgatóját, az újságok pedig egy sötét átokról írnak, melynek gyökerei az ókori Egyiptomba nyúlnak vissza. Irene, Sherlock és Lupin nyomozni kezd. Felgöngyölítik a nyugtalanító eset szálait, és a végső fordulat elvezeti őket a váratlan megoldáshoz.
Nyugodt üdülőhely vagy bűntanya?
A dorseti tengerparton fekvő békés városkában, Bournemouth-ban nemrég váratlan, ám annál látványosabb akciót hajtottak végre a Scotland Yard rendőrei. Berontottak a kikötőbe, és megjelenésükkel hatalmas zűrzavart keltettek a tengerészek és rakodómunkások körében. Sokan azonnal menekülőre fogták, ami felveti a kérdést, miféle ügyletek zajlanak valójában a kellemes kis üdülőhely mólói között.

Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

 

Szfinx ​a Hyde Parkban (Sherlock, Lupin és én 8.) 

 

  

London, 1872. Irene aggódik az apjáért, mert a tél folyamán Leopold Adler egyre rosszabb lelkiállapotba kerül. Egy régi barát – hogy elterelje Leopold figyelmét a komor gondolatokról – meghívja őket, hogy töltsenek néhány napot pompás vidéki birtokán, ahol a lány olvasással és lovaglással múlathatja az időt, míg az apa rókavadászaton vesz részt. Ám amikor a látszólag nyugalmas falucskában eltűnik egy ember, és senki sem indul a keresésére, Irene rájön, hogy itt valami nincs rendben, ezért levélben kér segítséget Sherlocktól és Lupintől. Miközben egy kegyetlen gyilkosság híre rázza meg a falut, a három barát újabb ügyben kezd nyomozni, melynek gyökerei a sötét múltba nyúlnak.

 

Rókavadászat ​gyilkossággal (Sherlock, Lupin és én 9.) 

 

 

Felbukkan egy régi barát a múltból, és nem mindennapi üzletet ajánl Irene apjának: kedvező áron eladná neki skóciai kastélyát. Irene, Sherlock és Arsene elkísérik Adler urat északra. Ám bármilyen szépséges is a nyugodt vizű Clyde folyó partján álló épület, van valami fenyegető az ottani légkörben. A rejtélyt tovább fokozza néhány nyugtalanító éjszakai üzenet és egy messziről jött, különc utazó érkezése. Irene hamarosan ráébred, hogy az igazság, amely a kastély falai között rejtőzik, örökre megváltoztatja az életét.
Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

 

Az ​ármány kikötője (Sherlock, Lupin és én 11.) 


 

Irene hetek óta nem kapott hírt a szeretteiről. Apja, Leopold, a hűséges Horatio, sőt még Sherlock és Arsene is visszatértek a maguk hétköznapi, londoni életéhez. Irene-t viszont, jobban mondva von Hartzenberg hercegnőt egy észak-walesi rejtekhelyre vitték. Farewell's Headben, ebben a zord tengerparti villában él most anyjával, Sophie-val, kényelmes körülmények között, de rabságban. Ám hamarosan rejtélyes események történnek. Lehet, hogy a villa korántsem olyan biztonságos hely, amilyennek látszik, és a börtön kulcsa talán nem is annak a kezében van, akiről gondolnánk…

 

A ​búcsú hajója (Sherlock, Lupin és én 12.) 

 

 

Kettős finálé

New York, 1873 tele. Irene felidézi magában azt a londoni ügyet, amelybe pár hónapja csöppent két jó barátjával, Sherlockkal és Lupinnel. Gyorsan peregnek az emlékképek: találkozás egy férfival, aki elmesél egy furcsa történetet, egy holttest nélküli bűntény, azután a város alatt húzódó alagútrendszer felfedezése. A három gyerek valóságos föld alatti labirintusban folytatja a nyomozást. Egyik lépés követi a másikat, egyik ötlet a másikat. Irene és barátai a sok-sok veszedelem és titok közepette ismét felejthetetlen kalandot élnek át.

London sötét oldala
Minden londoni tudja, hogy a város több évszázados múltra tekint vissza, és sok-sok nemzedék élte le itt az életét. Azokat a sötét, rémisztő helyeket viszont, amelyeket ez a hosszú múlt hagyott örökül a jelennek, kevesen ismerik. Ilyen például a város utcái alatt kanyargó alagúthálózat, ahol napjainkban szerencsétlen nyomorultak és mindenféle bűnözők húzzák meg magukat.

 

A ​nagy végjáték (Sherlock, Lupin és én 13.)  

 

 

London, 1919. Kisebb tömeg vesz részt doktor Watson temetésén. A nagy detektív segítőtársának búcsúztatásán jelen van Irene Adler is, aki csaknem ötven év után tért vissza Angliába, hogy megkeresse régi barátait. Csak az ő segítségükkel mentheti ki örökbefogadott lányát, Milát egy nagyhatalmú ellenség karmaiból. De képes lesz-e rávenni a tévedhetetlen, ám nehéz természetű Sherlock Holmest és Arsène Lupint, az elbűvölő, megbízhatatlan gazfickót, hogy támasszák fel a hajdani, csodálatos triót?

 

Anasztázia ​nyomában (Sherlock, Lupin és én 14.) 


 

Egy kulcs és egy titkos kód – ez minden, amit halála előtt Anasztázia, a cár lánya át tudott adni a testvérének, Milának. És Mila most nem nyugszik, míg a kód titka fel nem tárul előtte. Olyan sötét titokról van szó, amelyet… egy hófehér papírlap rejt! A rettenthetetlen ifjú detektív csak Irene, Sherlock és Arsene segítségével tud végére járni a rejtélynek, miközben kémekkel, nemzetközi összeesküvésekkel és kegyetlen gyilkosokkal kell megküzdenie.

 

A ​cilinderes férfi rejtélye (Sherlock, Lupin és én 15.) 

 

 

Sherlock, Arsene és Irene visszatért. Minden idők legnagyszerűbb nyomozóhármasa készen áll az újabb rejtélyek kibogozására.

A Torquay-ben nyaraló Milát elbűvöli Harold Grayling és menyasszonya, Lady Hagbury-Winch fényűző életmódja. A hely látszólagos békéje azonban szertefoszlik, amikor Mila és Billy Gutsby szörnyű felfedezést tesznek, amely minden jel szerint összefügg a jegyespár nagyvilági életével. Ettől kezdve a halál baljós árnya vetül a tengerparti városkára. A zseniális Sherlock Holmes vezetésével Mila és társai egy rendőrségi nyomozás részesei lesznek, és hozzájárulnak egy ördögi terv leleplezéséhez.

 

Az ​álarc titka (Sherlock, Lupin és én 16.) 

 

 

Közeledik a karácsony, és nincs is annál szebb ajándék, mint ha az ember az angol vidéken töltheti az ünnepet egy bájos fogadóban. De amikor a sűrű hóesésben egy vendég elhagyja a fogadót, Sherlock Holmes pedig titkos járatot fedez fel a pincében, Mila gyanakodni kezd, hogy ez a festői hely valami sötét titkot rejt. Szenteste azután váratlanul meghal az egyik vendég, és Milának mindent be kell vetnie, amit a barátaitól tanult, hogy megfejtse a rejtélyt. 

 

Karácsonyi ​bűntény (Sherlock, Lupin és én 17.)