Malcolm M. Webster - Az idegen (sorozat)

  

Dél-Amerika, ​Peru
napjainkban

Az Amazonas mentén az őserdő még napjainkban is ezernyi titkot és veszélyt rejteget. Ősi legendák mesélnek egy rendkívül visszataszító kőszoborról, mely mégis annyira élethű, mintha csak az idő dermedt volna meg körülötte.
Pontos helyét csak az indián varázslók ismerik.
Christopher Fargast a kampa indiánok nevelték gyermekkorától fogva. Nevelőapja, aki a törzs varázslója is egyben, az Egyesült Államokba küldi tanulni, hogy a törzs javára váljék a tudása. Az egyetemről visszatérve Fargas némi döbbenettel veszi tudomásul, hogy egy amerikai kutatócsoport érkezik a kampák által ellenőrzött területre, hogy egy régi írás alapján kutatásokat végezzenek. A csoportot Kay Russel vezeti, aki az egyetemen a legjobb barátja volt Fargasnak.
Vajon mindez csak véletlen?
Nem sokkal később kiderül, hogy az írás egy ocsmány kőszoborról beszél. Miután Fargast a nevelőapja elvezeti egy titkos barlangba, a férfi rádöbben, nem lehetetlen, hogy a legendának van némi valóságmagja.
Russel elárulja Fargasnak, hogy a kutatócsoport a szobrot keresi, ami a feltételezések szerint nem más, mint egy felfüggesztett életműködésű idegen lény. Ha sikerülne életre kelteni, az komoly előnyöket jelentene az Egyesült Államok részére.
Ám a helyszínen váratlanul feltűnik egy európai konzorcium által szervezett kutatócsoport is. Megindul a versenyfutás az idővel…

 

 

Az Amazonas őserdeinek mélyén talált ismeretlen kőszoborról kiderült, hogy valójában egy évszázadokat átvészelt idegen teremtmény. A tudósoknak egy balszerencsés véletlen következtében sikerül ismét életre kelteniük. Az Idegen megragadva a kínálkozó lehetőséget, kitör az emberek bázisáról. Útját halottak sora jelzi, miközben ő maga csupán könnyű sebeket szenved.
Igazi harcos, akit csak a dicsőség éltet. Megfogadja, hogy folytatja az évszázadokkal elkezdett küzdelmét, bár ellenfelei ezúttal emberek. Senki és semmi nem lehet biztonságban tőle.
Christopher Fargas, – a fehér kampa – nem tudta megakadályozni az idegen lény kiszabadulását, azonban tisztában van azzal, csak akkor érezhetik ismét biztonságban magukat az őserdőben, ha újra foglyul ejtik az idegent… vagy végeznek vele. Egyik lehetőség sem tűnik könnyen megvalósíthatatlannak, mert az idegen minden embert az ellenségének tekint.
A tudósok táborába különleges dzsungel-kommandó érkezik, akik elutasítják a fehér kampa segítségét, s magunk indulnak az idegen felkutatására.
Senki nem tér vissza közülük…

 

  

Sikerült foglyul ejteni az Idegent, az emberek megnyugodtak. A kutatók folytathatják a kísérleteiket, miközben a kampák békeszerződést kényszerítenek ki a kijotóktól. Ám az őserdő továbbra is veszélyes hely, ráadásul újabb halálesetek borzolják a kedélyeket. Rejtélyes körülmények között eltűnik két dzsungelkatona. A táborparancsnok Christopher Fargast, a fehér kampát kéri meg, hogy segítsen a felkutatásukban.
A kampák azonban nem egészen az találják, amire számítottak. Összemarcangolt testek helyett csupán egy tisztára nyalt koponyát és egy fél marék hamut, valamint néhány rendkívül különös nyomot, melyet a dzsungelt a tenyerüknél is jobban ismerő kampák sem képesek azonosítani.
Mintha nem is földi teremtmény hagyta volna azokat…
S bár az egyik veszély elmúlt, helyette itt van egy másik.
A világűrből előbukkan egy űrhajó, fedélzetén az Idegen ősi ellenségeivel, a ramoryanokkal. Az újonnan érkező földönkívüliek vérszomjasabbak az Idegeneknél, s a fehér kampa rádöbben, egyetlen esélye van csupán a megfékezésükre: ha ráveszi az Idegent az együttműködésre.
Azonban egy démonnal nem lehet megállapodást kötni.
Vagy mégis?

 

 

Az Amazonas menti őserdők sohasem számítottak biztonságod helynek- Vérszomjas fenevadak, indiánok, kígyók, seregnyi ismeretlen veszedelem várt arra a vak-. merőre, aki behatol a dzsungel mélyére.
És még valami…
Két harcias faj tagjai – évezredek óta ellenségei-egymásnak – érkeznek a dzsungelbe,hogy előkészítsék a terepet sajátjaik számára; előretolt állásokat építsenek ki, valamint felvegyék a kapcsolatot a bolygó őslakosaival, akikben mindkét faj hasznos szövetségeseket – későbbi rabszolgákat -lát. Ám az érkezőknek van egy másik céljuk is: nyomtalanul eltüntetni a föld színéről riválisaikat.
Az idegen vadászok vérre szomjaznak…
Összecsapásuk azonban nem csupán egymás, számára jelent veszélyt, hanem az Amazonas menti indiánokra is, akik akaratlanul belekeverednek a náluknál ősibb és harciasabb fajok háborújába.

 

Az idegen (teljes sorozat) 

Megjegyzések