2022. december 6., kedd

M. A. G. U. S. Bíborgyöngy trilógia

Raoul Renier, John J. Sherwood, Jan van den Boomen, Indira Myles

A fogadás  (Bíborgyöngyök I.) 

Elég egy leánykéréssel felérő fogadás, hogy felborítsa a békét a Quiron-tengeren? Mit tesz Alidax úrnője, ha egy ereni elfvadász túljár az eszén?

A megújuló M.A.G.U.S. első gyűjteményes antológiája a Quironeia ezerarcú vidékére repíti az Olvasót: Liliath, a Kristálykirálynő udvarába, ahol a párviadal kezdetét veszi; Narvanba, ahol a karnevál után is van élet; a Majorátusba, ahol még Tharr papja is kénytelen megbarátkozni a köztársasággal. A Sinemosi Liga, Tanûra, a Pentád és Livina mind résztvevői a harcnak, mely a színfalak mögött folyik a bíborgyöngyökért, a tétje pedig nemcsak Alidax trónja, de Északfölde sorsa is lehet!

Raoul Renier szerkesztésében, vezérnovellái nyomdokán haladva Jan van den Boomen, John J. Sher­wood, Indira Myles, Mira Sandoval és Süle György gondoskodnak arról, hogy Enika Gwon legendái új életre keljenek.
Ármányok és álcák (Bíborgyöngyök II.)

A fogadás, amelyet Alidax királynõje kötött orcátlan kedvesével, háborgó hullámokat vet Quironeia-szerte. A tengermelléken mindenki bíborgyöngyökre vadászik, a hajléktalan koldusoktól a palotás nagyurakig. Ám ahogy egyre több gyöngyszem lel gazdára, a megmaradtak ára mind magasabbra emelkedik: immár nem ezüsttel és arannyal, hanem vérrel és acéllal fizetnek értük. Nem csoda, hiszen nem puszta csecsebecsék: hatalom és szerelem dolgában döntenek…
A számadás (Bíborgyöngyök III.)

Alidax úrnője és első számú ágyasa hat esztendeje gyűjti a Quiron-tenger mellékén szétszóródott bíborgyöngyöket. A fogadás lázában mostanra mindketten elvesztették a mértéket, és bármire készek a győzelemért – nem veszik tekintetbe, hogy harcuk rég túlnőtt a szerelmi csatározás keretein, és a térség évezredes hatalmi egyensúlyát fenyegeti.
Toron és az Északi Szövetség beavatkozása elkerülhetetlen… és csakhamar színre lépnek azok is, akik számára a növekvő kockázat és tét jelenti az igazi csáberőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.