2022. december 29., csütörtök

Jude Watson - Jedi Növendék 5. - A Holtak Védelmezői


 A holtak védelmezői a múltban élnek, s eközben elpusztítják a jövőt. Ám meg kell küzdeniük az Ifjak forradalmával-egy lázadókból álló csoporttal, melynek vezetője két tizenéves, Cerasi és Nield. A tizenhárom éves Obi-van Kenobinak és mesterének nem lenne szabad állást foglalnia semmilyen háborúban.Ám amikor Obi-van találkozik Cerasival és Nielddel, úgy érzi, csatlakoznia kell a harcukhoz, még akkor is, ha Qui-gon megtiltja azt. A lázadás személyes ügyévé válik. Obi-van és mester pedig ellentétes oldalon harcolnak.

 

A holtak védelmezői 

Jude Watson A ​korona jele (Star Wars: Jedi-növendék 4.)


 Egy királynő haldoklik. Dühös fia el akarja törölni a bolygón a választásokat, s uralkodni kíván. Ám nem ő az egyetlen örökös. Lehet, hogy valaki más viseli a láthatatlan korona jelét.
Qui-gon és az ifjú Obi-van Kenobi békefenntartóként érkezik a Gala bolygóra, és belekeveredik a hatalomért vívott halálos küzdelembe. Meg kell találni az igazi örököst. És ez a Jedik feladata.

 A korona jele

2022. december 28., szerda

Jude Watson Rejtett ​múlt (Star Wars: Jedi-növendék 3.)


 

Obi-van Kenobi és Qui-gon Jinn kényszerűségből a Findar bolygón ér földet, ahol minden a feje tetején áll. A hatalmon lévő Szindikátus azzal kényszeríti engedelmességre a népet, hogy megfosztja őket az emlékeiktől. A bolygó egyetlen reményét egy csirkefogókból verbuvált lázadó sereg jelenti. Qui-gon és Obi-van egy mentális háború kellős közepébe csöppen. És ha nem elég óvatosak, a saját múltjuk is mindörökké elveszik.

 

Rejtett múlt 

Jude Watson Sötét ​vetélytárs (Star Wars: Jedi-növendék 2.)

 

Qui-gon Jinnt kísérti a múltja. Hogyan fogadhatná tanítványául az ifjú Obi-van Kenobit, amíg előző növendéke, Xanatos árulása lebeg a szeme előtt.
Xanatos szintén ígéretes tehetségnek indult… amíg az Erő sötét oldala el nem térítette. Qui-gon azt hitte, eltűnt örökre.
Ám Xanatos most visszatér.
És bosszúra áhítozik.

 

Sötét vetélytárs 

Dave Wolverton Az ​ébredő Erő (Star Wars: Jedi növendék 1.)


 A tizenkét éves Obi-van Kenobi minden vágya hogy Jedi-lovag lehessen.
A Templomban töltött évek során megismerte a fénykard, és az Erő hatalmát. Azonban önnön haragját és félelmét képtelen volt kordába tartani. Emiatt Qui-gon Jinn Jedi-mester nem fogadja őt padavanjává.
Obi-van most találkozik először az eredendő gonoszsággal. Váratlan ellenségekkel kerül szembe – és le kell győznie saját sötét vágyait.
Csak ezután kezdheti meg Jedi-tanulmányait.

 

Az ​ébredő Erő  

James Luceno Önmérséklet - Star Wars

 Az Orsis bolygón a fiatal Mault az Orsis Akadémián képzik ki a harc módszereire. Mestere, Darth Sidious és az akadémia felügyelője, Trezza arra kényszerítik, hogy kizárólag a saját fizikai képességeire támaszkodjon, ne pedig az Erőben rejlő erejére. Maul vonakodása azonban utat enged harcostársai, például a mandalori Meltch Krakko előtt az Erő erejének kevés megnyilvánulásának. Krakko, aki gyűlöli Mault, amiért eltitkolja képességeit és ilyen álságosan viselkedik, Maul szülőbolygójára, Dathomirra utazik, hogy tájékoztassa Talzin anyát Maul hollétéről, mivel ő egy Éjtestvér volt, akit saját anyja, Kycina évekkel korábban, amikor Maul még csecsemő volt, egy ismeretlen, de befolyásos férfinak adott el. Talzin egy testőri kísérettel átutazik Orsisba, hogy elrabolja Mault, és rabszolgaként visszahozza Dathomirba. Ugyanakkor azonban Krakko alkut kötött egy Osika Kirske nevű hadúrral, aki el akarja rabolni a dathomiri nőket, és a Rattatak-i üstben akarja elhelyezni őket, hogy egy napon a hadseregének részévé válhassanak.
Miután Talzin és testőrei elrabolják Mault, és felviszik az Orsis Orbitális Létesítménybe, ahonnan visszautazhatnak Dathomirba, Osika Kirske emberei megtámadják őket, megölve Talzin három személyes testőre közül az egyiket, és megsebesítve magát Talzint. De Maulnak köszönhetően, aki úgy véli, hogy Talzin és az őrei, valamint a zsoldosok Darth Sidious által végrehajtott teszt, sikerül átverekedniük magukat a hadúr zsoldosain, és eljutnak Talzin hajójához. Miután a zsoldosok közül többen meghaltak, Kirske és a túlélő emberei pedig elmenekültek az ezt követő konfliktusban, Sidious megjelenik Maul és a dathomiri nők előtt, ahol Sidious világossá teszi, hogy Maul az övé, és nem fog visszatérni Dathomirba rabszolgaként. Ezzel Talzin és az őrei minden nyeremény nélkül távoznak, és az események után Sidious tájékoztatja Mault a Sith-ekről, és hivatalosan is elfogadja őt tanítványának. Első küldetése Darth Maulként: mindenkit megölni az Orsis Akadémián, mivel olyanok, mint Krakko, akit Sidious tájékoztatja Mault, hogy ő az, aki eladta őt Talzinnak, és Trezza túl sokat tudnak Maul természetéről. Miután Sidious biztosítja Mault, hogy ő maga fog foglalkozni Kirskével, Darth Maul vonakodva elfogadja a küldetést le az akadémiára.

Önmérséklet

2022. december 26., hétfő

Timothy Zahn - Gazfickók


Han Solo részt vesz a Halálcsillag megsemmisítésében, de rövid időn belül elveszíti a lázadóktól kapott jutalmat. Rengeteg pénzzel tartozik Jabbának, és tudja, ha nem rendezi adósságát, akkor az életével fog fizetni. Kénytelen hát elvállalni a munkát, amit egy titokzatos idegen ajánl neki. A fizetség rendkívüli, viszont a feladat is az: a Fekete Nap bűnszervezet egyik szektorfőnökének a páncélszekrényét kell kifosztani.
Solo összeszed egy csapatot, köztük a nélkülözhetetlen Csubakkát, és a ravasz Landót. Társai egytől-egyig profik és ők az egyetlenek, akik elég őrültek ahhoz, hogy elvállaljanak egy ilyen feladatot.
Vajon sikerrel járnak és megszerzik a minden elképzelést felülmúló jutalmat? Vagy az életükkel fizetnek vakmerőségükért?

2022. december 25., vasárnap

Grandmaster Kevin Horsley Emlékezz mindenre

Grandmaster Kevin Horsley 
Emlékezz mindenre

Nagy mennyiségű információra kell emlékezned?
Nehezedre esik észben tartani fontos dolgokat?
Időt vesztegetsz azzal, hogy újra és újratanulod ugyanazt az információt?

A memóriafejlesztés e kulcsfontosságú tankönyvében Kevin Horsley, Nemzetközi Memória Nagymester mutatja meg, hogyan edzd a memóriád, erősítsd a mentális képességeid, és tartsd ébren az elméd! Segítségével ki fogod fejleszteni azokat a képességeidet is, melyek nagy mennyiségű információ megjegyzését teszik lehetővé, így nem csupán a magánéletben, de az üzleti életben is a csúcsra juthatsz.

Nemsokára megismerheted: a hat legerőteljesebb memorizáló módszert, mellyel azonnali javulást érhetsz el az információ tárolásának és előhívásának területén; hogyan emlékezzünk eleinte csak 7, majd több mint 50 féle információra a rövid távú memóriánk segítségével; hogyan emlékezzünk könnyedén a vizsgákra megtanult dolgokra; hogyan fejlesszük koncentrációnkat és fókuszunkat; hogyan emlékezzünk könnyedén a nevekre, kódokra, időpontokra. Kevin Horsley Nemzetközi Memória Nagymester, a nemzetközi Memóriabajnokság érmese és az Everest Memóriaverseny rekordere. Kevin hivatásos nemzetközi előadó, aki már számos országban megfordult. Intézményeket támogat a tanulás, motiváció, kreativitás és gondolkodás fejlesztésében.

Darth Bane sorozat (Star Wars)


Star Wars: Darth Bane: A pusztítás útja


„Kettőnek kell lennie; nem többnek és nem kevesebbnek. Az egyik, hogy birtokolja a hatalmat, a másik, hogy sóvárogjon a hatalom után."

Darth Bane, a Sith-rend Sötét Nagyura



Valaha a Sith-rend mestereinek száma több ezerre rúgott, ám a belviszályok megosztották őket. Végnélküli csatákat vívtak egymással, mígnem egy nagyúr egyesítette őket, hogy közösen hajtsák uralmuk alá a Galaxist – és az utolsó szálig kiirtsák a Jediket.

Dessel, a kortózisbányász a Köztársaság igazságszolgáltatása elől menekülve a Sith Hadseregben rejtőzik el, és hamarosan a Köztársaság és a Jedik ellen vívott háborúban találja magát. Ereje, ravaszsága és különleges képességei miatt a Sith-mesterek felfigyelnek rá, és lehetővé teszik számára, hogy a Sith Akadémia tanítványaként megismerje az Erő sötét oldalát – feltéve, ha bebizonyítja, hogy érdemes rá. A Sith-ek köreiben megszokott árulások és orvgyilkosságok örökös viharában a könyörtelenség a túlélés egyetlen kulcsa. Bane egy napon rádöbben, hogy csakis akkor reménykedhet a Rend győzelmében, ha visszatér annak ősi hagyományaihoz, ha elveti mindazt, amit tanult, és a legelső Sith-ek rég elfeledett bölcsességéből merít – hogy a hamvaiból mindannak, amit meg kell semmisítenie, megteremthesse a sötét oldal új korszakát.


Darth Bane immáron készen áll arra, hogy a gyakorlatban is megvalósítsa elveit. Úgy hiszi, megtalálta a diadalát betetőző, kulcsfontosságú eszközt: egy tanítványt, akinek átadhatja a tudását. Zannah-t - noha nagyon fiatal még - természetes és erős kötelékek fűzik a sötét oldalhoz. A képességei alkalmassá teszik arra, hogy egy napon átvegye az örökséget, és folytassa a mestere által megkezdett hadjáratot, amelynek célja a Jedik megsemmisítése és a Galaxis feletti uralom megszerzése.

Ám van valaki, aki feltette magában, hogy megállítja Darth Bane-t: Johun Othone, a legendás Hoth tábornok padavanja. Noha a többi Jedi nem ért vele egyet, Johun nem tud megszabadulni azon gyanujától, hogy legalább egy Sötét Nagyúr túlélte a háborút.

Mialatt Johun konok elszántsággal keresi mestere gyilkosát, Zannah váratlanul szembekerül múltjának egyik alakjával, és a találkozást követően a sötét oldalba vetett hite meginog. Darth Bane ezalatt egy véletlenül elébe kerülő nyomot követve új tudásra, valamint megdöbbentő hatalomra tesz szert, és ez a hatalom olyan változásokat hoz az életébe, amelyeket korábban elképzelni sem tudott volna.

2022. december 6., kedd

M. A. G. U. S. Bíborgyöngy trilógia

Raoul Renier, John J. Sherwood, Jan van den Boomen, Indira Myles

A fogadás  (Bíborgyöngyök I.) 

Elég egy leánykéréssel felérő fogadás, hogy felborítsa a békét a Quiron-tengeren? Mit tesz Alidax úrnője, ha egy ereni elfvadász túljár az eszén?

A megújuló M.A.G.U.S. első gyűjteményes antológiája a Quironeia ezerarcú vidékére repíti az Olvasót: Liliath, a Kristálykirálynő udvarába, ahol a párviadal kezdetét veszi; Narvanba, ahol a karnevál után is van élet; a Majorátusba, ahol még Tharr papja is kénytelen megbarátkozni a köztársasággal. A Sinemosi Liga, Tanûra, a Pentád és Livina mind résztvevői a harcnak, mely a színfalak mögött folyik a bíborgyöngyökért, a tétje pedig nemcsak Alidax trónja, de Északfölde sorsa is lehet!

Raoul Renier szerkesztésében, vezérnovellái nyomdokán haladva Jan van den Boomen, John J. Sher­wood, Indira Myles, Mira Sandoval és Süle György gondoskodnak arról, hogy Enika Gwon legendái új életre keljenek.
Ármányok és álcák (Bíborgyöngyök II.)

A fogadás, amelyet Alidax királynõje kötött orcátlan kedvesével, háborgó hullámokat vet Quironeia-szerte. A tengermelléken mindenki bíborgyöngyökre vadászik, a hajléktalan koldusoktól a palotás nagyurakig. Ám ahogy egyre több gyöngyszem lel gazdára, a megmaradtak ára mind magasabbra emelkedik: immár nem ezüsttel és arannyal, hanem vérrel és acéllal fizetnek értük. Nem csoda, hiszen nem puszta csecsebecsék: hatalom és szerelem dolgában döntenek…
A számadás (Bíborgyöngyök III.)

Alidax úrnője és első számú ágyasa hat esztendeje gyűjti a Quiron-tenger mellékén szétszóródott bíborgyöngyöket. A fogadás lázában mostanra mindketten elvesztették a mértéket, és bármire készek a győzelemért – nem veszik tekintetbe, hogy harcuk rég túlnőtt a szerelmi csatározás keretein, és a térség évezredes hatalmi egyensúlyát fenyegeti.
Toron és az Északi Szövetség beavatkozása elkerülhetetlen… és csakhamar színre lépnek azok is, akik számára a növekvő kockázat és tét jelenti az igazi csáberőt.