2023. április 30., vasárnap

Kass Morgan-100 sorozat

 Kass Morgan: Kiválasztottak

Évszázadok ​óta senki sem lépett a Földre, egészen mostanáig.
Pár száz éve egy háború lakhatatlanná tette a bolygót. Azok, akik túlélték a pusztítást, az űrbe menekültek, és egy hatalmas űrhajón kezdtek új életet. Az eltűnt civilizáció emlékei lassan a feledés homályába merülnek, de az emberek nem mondtak le a Földről. A hazatérést tervezgetik, bár nem tudják, mi vár rájuk odalenn.
A kockázat óriási. Ezért 100 fiatalt – akiket a társadalom feláldozhatónak vél – indítanak el egy veszélyes küldetésre: újra kell gyarmatosítaniuk a bolygót.
Clarke-ot árulás miatt ítélték el, Wells a szerelméért sodorta magát bajba. A vakmerő Bellamy önként tartott a kiválasztottakkal, Glass pedig egy merész akciót tervezve lép a Földre tartó űrkompra. Különböző sorsok, egy közös cél. Egy út, amely mindenki életét meg fogja változtatni. Földet éréskor egy hihetetlen világ tárul eléjük, melynek szépsége elragadó, ugyanakkor baljós is. A fiatalok még cipelik a múlt terhét, és félelem tépázza a szívüket, de harcolniuk kell a túlélésért. Ebben a kiélezett helyzetben az érzelmek is felfokozódnak: barátságok alakulnak, szerelmek szövődnek, és riválisok kerülnek szembe, miközben lassan kezdik kialakítani saját szabályaikat. Sosem akartak hősök lenni, mégis valószínűleg ők az emberiség utolsó reményei.

Kiválasztottak 

Kass Morgan: Huszonegy nap

21 nap telt el, mióta a százak a Földre léptek – évszázadok óta az elsőkként –, és csak úgy élhetik túl a harcot az ismeretlen ellenséggel szemben, ha összetartanak. Izgalom, ármánykodás, harc, amely során titkok derülnek fényre, hitek rendülnek meg és a százaknak számos próbatételt kell átvészelniük.

21 nap
 


 

Kass Morgan: Hazatérés

Az emberiség hazatér.

Hetekkel a Földön való landolás után a százaknak sikerült valamiféle rendszert és rendet alkotniuk a kaotikus, elvadult körülmények között. Azonban amikor váratlanul újabb űrhajók landolnak a bolygón, a törékeny rend és egyensúly azonnal felborul.
Itt az ideje, hogy a százak összefogjanak, és harcoljanak a Földön talált szabadságért, különben mindent és mindenkit elveszíthetnek, aki kedves a szívüknek.

Hazatérés 


Kass Morgan: Lázadók

Évszázadokkal azután, hogy atomháború pusztított a Földön, az emberiség az újjáépítésen fáradozik. Egy hónap telt el azóta, hogy további űrkompok érkeztek a bolygóra, és újabb kolonisták csatlakoztak a százakhoz. Immár azok a fiatalok vezetik a népüket, akiket korábban bűnözőknek tartottak.

A kolonisták és a földlakók éppen az első közös ünnepüket tartják, amikor mindenki megdöbbenésére idegenek egy csoportja megtámadja őket. Sokakat megölnek, foglyokat ejtenek, és fontos raktárkészleteket visznek el. Amikor a forrófejű Bellamy és megfontolt barátnője, Clarke észreveszik, hogy elrabolták Wellst, Octaviát és Glasst, megfogadják, hogy bármi áron, de kiszabadítják őket. Ám miközben az új ellenség nyomába erednek, egyre többször veszekednek, mivel képtelenek megegyezni abban, hogyan mentsék meg a barátaikat.

Lázadók 

 


2023. április 20., csütörtök

Antológia: Karr-Khazad kapui


 Az idő kereke egyre előrébb gördül: beköszönt Yneven a hetedkor alkonya, és küszöbön áll egy új, talán minden eddiginél sötétebb korszak. Amit ezidáig csak a bölcsek és látnokok legnagyobbjai sejtettek, az bárki által észlelhető valósággá válik: közelít az égen a harmadik hold, és feketesége rémisztő jövőt ígér a halandóknak. Az értelemmel bíró lények mind menedéket keresnek a vész elől; nincs ez másképp a Kőatya fiai, a törpék esetében sem, míg megálljt nem parancsol nekik egy majd’ mindennél erősebb törvény – a becsület szava.


Karr-Khazad kapui

2023. április 13., csütörtök

Cassandra Clare - A Végzet Ereklyéi sorozat (Csontváros, Hamuváros, Üvegváros, Bukott angyalok városa, Elveszett lelkek városa, Mennyei tűz városa)


 

Gyilkosság ​tanúja lesz – a tizenöt éves Clary Fray aligha számít erre, amikor elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba. Az elkövetők: három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser.
A holttest aztán eltűnik a semmibe. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?

Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra?
Az Árnyvadászok tudni akarják…

 

Csontváros 

 


 Hát lehetetlen?!
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen.
De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja.
Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Hamuváros 

 


 Hogy ​megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.

Üvegváros 


A ​háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet.

Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkolni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról.

Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is.

 Bukott angyalok városa


 Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat.

Elveszett lelkek városa 

 


 

A Végzet Ereklyéi zárókötete

„Erchomai – mondta Sebastian. – Jövök.”

A sötétség visszatér az árnyvadászok világába.
Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.

Sebastiant a világon semmi sem győzheti le – egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik ebben a pazar befejező kötetben.

Mennyei tűz vűrosa 

John Flanagan Észak ​varázslója (A vadonjáró tanítványa 5.)

Egy vadonjáró mind felett.
Öt év telt el a skandok és az araluanok egyezménykötése óta. Willből vadonjáró lett, és kihelyezik egy uradalomba. Hamarosan rá kell jönnie, hogy az álmos kis szigetnek is megvannak a maga problémái, amiket meg kell oldania.
A barátjával, Alizzal rögvest egy szörnyen veszélyes, új kalandban találják magukat. Ki kell deríteniük, mi igaz az északi uradalomból érkező, egy varázslóról szóló pletykákból. Amikor Will a Komorfa-erdőben szembe találja magát a hatalmas Éjszakai Harcos szellemével, fel kell tennie magának a kérdést: van erre logikus magyarázat, vagy a varázslók és a varázslatok tényleg léteznek?
Ez az első szupertitkos küldetése. Vajon sikerül megmentenie új szövetségesét a szörnyű átoktól?

Észak varázslója
 

John Flanagan A ​Tölgylevelesek (A vadonjáró tanítványa 4.)


A tavasz beköszöntével Will és Evelin végre megszökhetnének Skandiából, de a lányt elrabolja egy titokzatos lovas.

Will utánuk ered, de egy fiúnak öt, ádáz harcossal szemben még akkor sincs esélye, ha történetesen vadonjárótanonc. Szerencsére Halt és Horác időben odaérnek, de nincs idő megünnepelni a viszontlátást, mert Halt rájön, hogy a temuj csapat csak a hatalmas és az ország elfoglalására készülő temuj sereg felderítőosztaga…

A négy araluennek együtt kell működnie a skandokkal, hogy legyőzzék a behatolókat. Persze, csak akkor, ha az oberjarl elfogadja a segítségüket.
Vajon az esküdt ellenségek képesek egymás oldalán harcolni az életük és a királyság megmentéséért?

 

Tölgylevelesek 

 

John Flanagan Jégföldje (A vadonjáró tanítványa 3.)

 


A Vadonjárótanonc rabszolgasorba kerül –

és a segítség onnan érkezik, honnan legkevésbé várná…

A rettegett skand hajókapitány rabjaiként Will és Evelin Skandia felé hajóznak. Halt megfogadta Willnek, hogy megmenti, és ennek érdekében még arra is kész, hogy szembeszegüljön a Királlyal. A száműzött Vadonjáró Horáccal az oldalán Gallikán keresztül Skandiába indul. Útjuk során minduntalan vámszedő, rablólovagokba ütköznek. Horác sem most kezdte a vívást, így hamarosan a hadurak és lovagok körében nagy hírnévre tesz szert. De vajon még idejében megtalálják-e Willt, hogy kimentsék rabszolgaságból?

 

Jégföldje 

2023. április 12., szerda

Michael J. Sullivan - Kardok ​kora (Az Első Birodalom legendái 2.)

Az ​istenekről kiderült, hogy ők is csak halandók, az elnyomott rhunák pedig fegyvert ragadtak uraik ellen. Ám a küzdelem még csak most kezdődik…

Raithe, az Istenölő végzett egy fhreyjel, és ezzel kirobbantotta a lázadást, csakhogy a szolgaként tartott embereket ősidők óta megosztó viszályok meggátolják, hogy összefogjanak közös ellenségük ellen. De még ha a klánok egyesítenék is hadaikat, hogyan remélhetnék legyőzni az isteni varázserővel bíró fhreyjeket?

A válasz a tengerentúlon rejlik egy messzi-messzi vidéken, amelyet egy magának való, konok faj népesít be, akik megvetik a fhreyeket és az embereket egyaránt. Mielőtt kifutnának az időből, Perszephoné kétségbeesett utazásra indul, hogy segítséget szerezzen kis csapatával, melynek tagja Suri, az ifjú látó, és Arion is. Útjuk egyenesen Elan sötét szívébe vezet, ahol egy ősi és félelmetes ellenfél várja őket…

Michael J. Sullivan - Mítoszok kora (Az első birodalom legendái 1)


Az emberek, azaz a rhunák népe időtlen idők óta az általuk fhreynek nevezett isteneket imádják. Ezek a nagyhatalmú lények legyőzhetetlenek, mesterfokon űzik a mágiát, és a jelek szerint halhatatlanok.
Egy napon azonban megváltozik minden, ugyanis az egyikük egy ember, Raithe pengéjének esik áldozatul. Küszöbön áll a rhunák és a fhreyek közti háború, ami a teljes emberi faj kipusztulásával járna.
Eközben az emberek egyik utolsó települését, Rhen-dahlt katasztrófa sújtja: egy emberevő medve tizedeli lakosait, és maga a főnökük is áldozatul esik neki. Ekkor érkezik meg az erdőből farkasával Suri, az ifjú látó, akit közelgő végromlás látomásai gyötörnek. Sikerül meggyőznie a főnök özvegyét Perszephonét, hogy őrült küldetésre induljanak. Csatlakozik hozzájuk a fhreyek bosszúja és saját istenölői szerepe elől menekülő Raithe is.
Ráadásul a dahlban renegát fhreyek egy csoportja jelenik meg, akiket egy félelmetes erejű mágus üldöz.
A mítoszok korának leáldozott. Felvirradt a lázadás hajnala.

2023. április 10., hétfő

J. A. A. Donath - A ​bitorló fivér (A Triannita / A Triannita krónikák 3.)

Egyszer ​régen, mikoron emberek éltek és haltak egy magas hegyekkel körülvett birodalom védelmében, férfiak harcoltak a gyalázat és a királyságra betörő vad nép ellen…
S mint eddig még mindíg, most is legyőzték a gonoszt, a halált és a becstelenséget, mert velük volt hitük és új, igaz királyuk is.
S ez a király- mellette megannyi hű alattvalójával és a birodalmat és a népet szolgáló törvényeivel- rengeteg munkával felépítette az új hazát. Megmutatta népének, hogya belé vetett bizalommal és a koronával, amit hittel és igazságossággal együtt azért bíztak rá és tettek fejére, hogy jó király legyen;adjon és elvegyen, óvjon és büntessen, ha törvényei ezt kívánják, képes a feladatra.
Miután Leon Bringe- aki apja nyomdokain elérte a lovagi címet- lovagtársával és egyben kapitányával annak a második fia megáldási ünnepségén vesz részt, hírt kap, hogy öccsét, akit apródnak indítottak el anyjával Harbron felé, elraboltak.
Útnak indul, hogy vagy élete árán, vagy váltságdíjért kiszabadítsa.
S egyre több jel mutatja, hogy ez csupán csak egy mindazon történések között, amik egy sokkal nagyobbat készítenek elő.
Harc, tisztesség, becsület és a hazaszeretet ereje segíti őt és társait a küldetésben, aminek testvére élete és az igaz király békéje a tét.
Mindezt a jelként hordott fekete köpeny és a fehéren világító Triannita-kereszt oltalma alatt…

J. A. A. Donath - Az ​Árnylovasok (A Triannita / A Triannita krónikák 2.)


Volt ​egyszer régen, hogy élt egy szerény szerzetesekkel együttélő világ, s az őket és a rászorulókat segítő lovagrend, akiket Triannitáknak hívtak. Ezek az emberek esküvel fogadták, hogy ha kell életük árán is védik az igazságot, őrzik a békét, s védelmezik a gyengét, építik a hitet. Megíródott valaha egy könyv, amit annak idején Szent szavaknak neveztek, s amiből erőt merített az, ki elgyengült, aki vígaszt várt, vagy tanácsra szorult. Létezett egy birodalom, melynek virágzása a környező királyságok és uradalmak között is elismert volt, s amivel könnyen szövetségre lehetett lépni, ha messziről veszedelem híre járta be a kontinens minden szegletét. S a veszedelem nem a távolból, hanem a birodalom mélyéről érkezett, s ez olyan vad volt és hirtelen, hogy senki nem számított rá; a Püspöknek nevezett király átvette a hatalmat és hogy teljes legyen az uradalma, kiirtotta az egykor békét és nyugalmat jelentő Triannitákat. A rendet, a lovagokat, a hitet, s mindent, hogy egyeduralommal és saját törvényeivel egymaga lehessen az úr. Mondják, hogy érkezik valahonnan egy titokzatos erő, ami vissza látszik majd adni mindazt, amit ez az új király kiírtott. Feltámadó hit, erő, bosszú és titkos remények által egyre több ember lép színre, s hogy visszaköszöntsön a béke, aki teheti kardot, vagy imát ragad. Mindezt avalaha élt Triannita-kereszt, a hozzá tartozó lovagok és az elnyomott, vagy elzavart emberek elszántságának ereje alatt…

J. A. A. Donath - A ​kettős küldetés (A Triannita / A Triannita krónikák 1.)

Storm az egykori molnárlegény a Triannita lovagok sorába lép. Egy felkérés máris küldetéssé válik számára; a Védelmezők-szigetének alapítólevelét elveszik a betörő vadak, kegyetlenül megölik a főszerzetest és mivel a feladatot be kell végezni, társával útrakel Sulei felé, hogy visszaszerezze azt.
Hit, tisztesség, harc és remény, amely erőt ad a tájakon, népeken átjutni a távoli célért, akár az életük árán is. Mindezt a jelként hordott fekete köpeny és a Triannita-kereszt oltalma alatt.

A halál fuvallata Isaac Asimov

Isaac Asimov, a világhírű sci-fi szerző ezúttal lebilincselő bűnügyi regénnyel örvendeztette meg olvasóit. A balesetnek álcázott gyilkosság ragyogó figurák teremtésére hitelesen leírt környezet megrajzolására ad lehetőséget. Az egyetemi konkurenciaharc farkastörvényeihez alkalmazkodni nem tudó tanár a vegytani laborban holtan találja tanítványát. Félvén, hogy a gyanú őrá terelődik, maga próbálja felderíteni az eset hátterét.

Második ​Alapítvány (Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum) (Alapítvány 3.) Isaac Asimov

A nagyszabású trilógia befejező kötete ez. Az előző kötetek Alapítvány és Alapítvány és Birodalom címmel a meghatározhatatlan messzi jövőben létező Galaktikus Birodalom bomlásának történetével foglalkoznak, és főleg annak a gigantikus tervnek a megvalósításával, amelyet Hari Seldon, a pszichohistória nagy tudósa dolgozott ki két Alapítvány létrehozásával. Az Első Alapítvány tudós tagjai elsősorban technikai eszközök birtokában próbálnak úrrá lenni a Galaxis felett, és valóra váltani a Seldon-tervet. Egy előre nem látott lény, az Öszvér felbukkanása azonban meghiúsítaná az egész vállalkozást, ha nem létezne a Második Alapítvány, amely tökéletesen elrejtve és csak kevesek által ismert módszerekkel küzd a Tervért. Ebben a kötetben, sok kaland után, fény derül a Második Alapítvány titkára.

Előjáték ​az Alapítványhoz (Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum) (Alapítvány 0,5.) Isaac Asimov

Az Előjáték az alapítványhoz Asimov teremtő géniuszának pompás végrendelete. A veszélyes helyzetekkel, cselszövéssel teli páratlanul izgalmas elbeszélésben életre kelnek Asimov kedvenc szereplői: köztük Hari Seldon, aki azon fáradozik, hogy tökéletesítse a pszichohistória forradalmi elméletét, és ezzel megmentse az emberiséget.

Alapítvány (Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum) (Alapítvány 1.) Isaac Asimov

Isaac Asimov világhírű science fiction regénytrilógiája – amelynek első kötetét tartja kezében az olvasó – azt kutatja, befolyásolható, irányítható-e a matematikai módszerekkel megjósolt, kiszámított jövő. Összeomlik-e a Galaktikus Birodalom, sikerül-e elhárítani vagy legalább megrövidíteni a zűrzavar éveit? Ezer év izgalmas és döntő fordulatait sűríti történelmi regénnyé az Alapítvány-trilógia, a modern tudományos-fantasztikus irodalom klasszikus alkotása.

Alapítvány ​és Birodalom (Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum) (Alapítvány 2.) Isaac Asimov

A világhírű amerikai író nem kevésbé híres trilógiájának – önálló regényként is élvezhető – második kötete ez a mű, az Alapítvány folytatása. Cselekménye a messzi jövőben játszódik, amikor létrejött a Galaktikus Birodalom, az ember szétrajzott Tejútrendszerünk lakható bolygóira. De ez az egyetemes Birodalom a bomlás küszöbén áll, amit a pszichohistória segítségével előre ki lehet számítani. Hari Seldon, a nagy pszichohistorikus élt is ezzel a lehetőséggel, s egyben arra vállalkozott, hogy befolyásolja a matematikai módszerekkel kiszámított jövőt. Az első kötetben, az Alapítványban a rendkívüli vállalkozás sikeresnek tetszett. Ebben a második kötetben azonban fontos szerephez jut egy olyan tényező, amellyel Seldon nem számolt. Megjelenik az Öszvér. Ki ez a titokzatos egyén, és miben rejlik a hatalma? Az Alapítvány és Birodalom izgalmas fordulatai során ez a rejtély megoldódik, hogy új és új problémáknak adjon helyet.

2023. április 6., csütörtök

Az erő mintázata (Star Wars Coruscanti éjszakák 3)

A Birodalom kiirtotta a Jediket, de egyetlen magányos lovag tovább küzd az elnyomottakért, mit sem sejtve arról, hogy hamarosan magával a sötétség mesterével kell megvívnia. Jax Pavanra eközben egy másik feladat is vár: meg kell fejtenie az apja halálával és a saját múltjával kapcsolatos rejtélyeket és a megrázó igazság egyenesen egy Palpatine császár elleni merénylethez vezeti. Ám ennél is aggasztóbb, hogy Darth Vader fáradhatatlanul keresi őt, és úgy tűnik, a kutatása hamarosan véget ér…

A bátor Jedire és hűséges barátaira sötét jövő árnya vetül. Akárhány rejtélybe botlanak is, egyvalamivel mind tisztában vannak: azok közül, akik eddig szembetalálták magukat Darth Vaderrel, nagyon kevesen élték túl a találkozást…

Az utolsó lovag (Star Wars)

A 66-os parancs után Jax Pavan folytatja küzdelmét a Birodalom ellen – magányos harcosként, illetve a Coruscanton működő titkos ellenálló csapat, az Ostorcsapás értékes segítőjeként. Hamarosan belevág élete legveszélyesebb küldetésébe: elkíséri egy távoli világra az Ostorcsapás vezetőjét, akire a birodalmiak is vadásznak. Harci tapasztalatainak és a Far Ranger tűzerejének köszönhetően, bízik benne, hogy megbirkóznak mindennel, amit a Birodalom felvonultat ellenük – leszámítva egyvalamit, amitől Jax a legjobban tart. A galaxisban az a hír járja, hogy a Sith Sötét Nagyura életét vesztette egy lázadó harcossal vívott párbaj során. Ám Jax felfedezi a dermesztő igazságot, amikor megidézi az Erőt… és rátalál Darth Vader sötét, eltéveszthetetlen, gonosz jelenlétére.

És Jax tudja, hogy Vader nem fog leállni, amíg egyetlen Jedi is életben van…

az utolsó lovag