2023. március 21., kedd

Neked írom - A. L. Jackson (Összhang 2)

Emily egész élete arról szól hogy legendák közzé emelje imádott zenekarát. A mindennapjai elképesztő sebességgel pörögnek. A turnézás, a rengeteg tequila, és az elfojthatatlan fizikai vonzalom egy szenvedélyes éjszakához vezetett, amelyet a tetovált rossz fiúval, Royce-szal töltött. Az egésznek feledésbe kellett volna merülnie, ám meggondolatlanságuk következményei messzire mutatnak, és kockára teszik mindazt, amiért Emily és a banda olyan keményen megdolgozott. 
Royce kalandja a Carolina George énekesnőjével élete legnagyobb hibája volt. Muszáj, hogy a banda szerződést kössön a lemezkiadójával, különben saját családja fog megfizetni mindenért. De az ellenállhatatlan vágy, amit Emily iránt érez, vajon romba dönti minden tervét? Royce múltja hibákkal és fájdalommal terhelt. Lehet, hogy Emily iránt érzett szerelme újabb tragédiába torkollik? 

A főnök jobb keze - Susan Meier

Olivia a fiatal könyvelő épp csak bekerül a nagy céghez, máris mélyebb vízbe dobják, mint amire számított: közlik vele, hogy a vezérigazgató asszisztensét kell helyettesíteni néhány hétig. A feladat komoly, viszont a vártnál is izgalmasabb: főnöke a jóképű Tucker Engel magával viszi Olaszországba az egyik dúsgazdag üzleti partneréhez, aki szokatlan szívességre kérte meg a férfit...

A világ közepe - Antológia (M. A. G. U. S.)

A hetedkori emberiség rémálmai az Ibara mélyén fogannak, hagyományaira Új-Pyarron, lelki üdvére megannyi isten és istennő vigyázz... civilizációjának szíve mindmáig Godora helytartóinak székvárosában az ősi Erionban dobog.
A Világgerinc árnyékban terjeszkedő metropolisz fennállásának öt évezrede alatt több csapást állt ki és több legendát ihletett bármely más emberi településén. E történetek gyakori szereplője a házrengetegét átszelő főutak metszéspontjában álló taverna, melynek legkisebb asztalába ismeretlen kezek A VILÁG KÖZEPE feliratot vésték - a hagyomány szerint itt kezdődik és végződik minden út mely Ynev vadregényes tájain át vezet. Vajon miféle történeteket mesél azoknak akiknek van fülük hogy meghallják szavát?

2023. március 17., péntek

A hajnal hadura - Heffrey Stone (A hajnal trilógia 3.)

Leon Silver, aki akarva-akaratlan a Hajnal Lovagjaként tért vissza az egészében megváltozott Cherubionba, rádöbben, hogyha a végére akar járni a titoknak, mely egész lényét körüllengi, meg kell találnia a Hajnal Hadurát. Az útmutatásokat követve átkel Amerikába, az eemsik birodalmába, hogy találkozzon a mutánsok nagy hatalmú vezérével, Otoaakkal. Ám jóformán még meg sem érkezik az ismeretlen kontinensre, tapasztalnia kell, mennyire tévesek az elképzelései Amrikról. Egyáltalán nem az eemsik uralják, hanem egy náluk is sokkal félelmetesebb faj: a férgek. Ki az a titokzatos lény, aki még a kegyetlen féreguraknak is parancsol? Ki tartja sakkban Otoaakot és az eemsiket? Ki az, aki kedvére hozza vissza létezésbe az elpusztultnak hitt félisteneket, Cholert, Melant és Sangot? Csak annyit lehet tudni róla, hogy ő a Hajnal Hadura!

A hajnal hadura
 

A hajnal királynője - Jeffrey Stone (A hajnal trilógiája 2.)

Cherubion tartogat még rejtélyeket. Erre a becsapott és magára hagyott Leon Silver igen sanyarú körülmények között döbben rá. Most már tudja, csak akkor boldogul, ha nem bízik senkiben és ha ott is ellenségre gyanakszik, ahol barátok veszik körül!
Egyetlen esélye arra, hogy megtalálja a Hajnal Királynőjét, ha minél előbb megkeresi Almérát, a merghánit, aki elragadta tőle azt a pergament, melyen a Királynő nyugvóhelyének leírása található. De merre keresse? Ki lehet a lány titokzatos megbízója? És miféle döbbenetes cselszövény
hálózza be ismét Cherubion felszínét?
 

A hajnal királynője 

A hajnal lovagja - Jeffrey Stone (A hajnal trilógiája 1.)


 Leon Silver nem nyugodhat kies svájci otthonában, nem hiheti, hogy Cherubion álom volt csupán. Alomnak túl vad, túl élénk, túl megrázó, túl lehangoló, túl szívfájdító lett volna. Amikor azt hallja, hogy a tó jegére egy „lila csillag formájú UFÓ” szállt le, ismét megkísérti a szerencséjét, és hemászik a fényjelenségbe. Leon Silver visszakerül Chenibionba! Minden eddiginél kínosabb helyzetbe kerül… Egy titokzatos, veszedelmes ellenféllel szemben. Egy minden eddiginél hatalmasabb cselszövés szenvedő alanyaként… A Cherubion-saga még nem ért véget! 

A hajnal lovagja 

Uwel nevében - Eric Van Dien M.A.G.U.S.

 


A Dúlás vérzivatarában, az embernem legsötétebb óráján Uwel lovagja, Errn con Armagel súlyos döntésre kényszerül. Hogy fiának esélyt adjon a menekülésre, hátat fordít a múltnak, megtagadja mindazt, amiért élt – és tudja, hogy vétkéért előbb-utóbb halállal kell lakolnia. A számára rendelt idő maradékát arra fordítja, hogy Thellből igaz embert és kemény harcost neveljen… a kráni invázió rémálmából ocsúdó Új-Pyarron intrikákkal és veszedelmekkel terhes világa azonban olyan kihívást tartogat az ifjú lovag számára, mely nem csupán karja, de hite erejét is kíméletlen próbára teszi.

Eric van Dien sodró lendületű, váratlan fordulatokban bővelkedő regénye a pyarroni hétköznapok sűrűjébe vezet, és nem fél bepillantást engedni az égi fény városának homályos és dicstelen zugaiba sem.

Uwel nevében 

2023. március 15., szerda

A tűzkirálynő (Hollóárnyék-trilógia 3) Anthony Ryan

 


„A ​Szövetséges ősidők óta köztünk jár és építi birodalmát. Nem egy embert kell legyőznünk. Hanem egy legendát.”

A mindig harcra kész Lyrna királynőnek Alltor véres ostroma után össze kell gyűjtenie csapatait, hogy visszafoglalja a fővárost a volári megszállóktól, és kivívja az Egységes Királyság függetlenségét. Céljai érdekében kénytelen a Hetedik Renddel szövetkezni: olyan férfiakkal és nőkkel, akiknek szörnyű ereje a Sötétség rémisztő hatalmától ered.
Vaelin Al Sorna ismét a legfőbb hadúr szerepében találja magát, és felismeri, hogy csak a voláriak titokzatos Szövetségesének leleplezésével fordíthatja meg a háború menetét. Ehhez pedig mélyen be kell hatolnia a jégpáncélba zárt északi földekre, hogy rátaláljon valakire, akit szinte lehetetlen legyőzni, hiszen halhatatlan. Ráadásul mindezt immár a vér énekének segédlete nélkül, amely baljósan hallgat…

A tűzkirálynő 

A várúr (Hollóárnyék-trilógia 2) Anthony Ryan


 

A ​hatalmas sikerű fantasy debütálás, A vér éneke New York Times bestseller folytatása!

Hazatérése után Vaelint az új király kinevezi az Északi Végek várurának. A megfáradt harcos azt reméli, végre békére lelhet ezen a kietlen, fagyos vidéken, távol a királyság hazugságaitól és intrikáitól. Ám a vér énekével megáldottak nem élhetnek csendes életet.

Sok ellenség elhullott Janus király háborúiban, de nem minden legyőzött halt meg, így Vaelin célponttá válik, nem csak azoknak, akik bosszúra szomjaznak, hanem azok számára is, akik tudják, mire képes.

A Hit alapjai megrendültek, a királyságban egyre többen beszélnek nyíltan uralkodóváltásról. A vér éneke felbecsülhetetlen segítőtárs az ilyen vészterhes időkben, de használója az igazi hatalom töredékét birtokolja csak azokhoz képest, akik ismerik titkait. Valami ugyanis a királyság ellen vonul, valami, ami szörnyű erőknek parancsol, és Vaelinnek rá kell ébrednie: a végső megsemmisüléssel szembenézve még a legkelletlenebb kéz is kész kardot rántani.

A várúr 

A vér éneke (Hollóárnyék-trilógia 1) Anthony Ryan

 


Vaelin ​Al Sorna apja legfőbb hadúr az Egységes Királyság uralkodójának szolgálatában. Mindössze tízéves fiát magára hagyja a Hatodik Rend kolostorának vasrácsos kapujánál. A Rendben árva gyermek módjára nevelkedő és jogos örökségétől megfosztott fiú meggyűlöli apját.

A rendtestvérek Vaelint és társait kegyetlen kiképzésnek vetik alá, ahol a sikertelenség következménye sokszor a halál. Megtanulnak viszont lovakkal bánni, kardpengét kovácsolni, életben maradni a vadonban, és nem utolsósorban embert ölni. Társául egy taszító küllemű, ám annál vérszomjasabb kutya és egy meglehetősen szeszélyes természetű ló szegődik, aki hősünket tűri meg legkevésbé a hátán.

Ekkor kezd el munkálni benne a vér éneke, egyfajta különleges képesség, amely segíti és vezérli útja során.

Miután kiképzése véget ér, a hírnevet és rengeteg sebet szerzett fiú a király befolyásának hálójába kerül, Hite és lelkiismerete ellenére, képességei végső határát feszegetve. Az őrült vagy lángész Janus király által kirobbantott igazságtalan háborúban tipródva Vaelin próbál az őt övező gyűlölet ellenére minél többeket megóvni, függetlenül attól, melyik oldalon állnak. Uralkodója hódítani küldte, de számol-e a háttérben munkálkodó erőkkel és Vaelin igazi céljaival?

A vér éneke 

A lángoló híd (A vadonjáró tanítványa 2.) John Flanagan


 Will és a Vöröshegy Várban élő barátainak kalandjai folytatódnak.
„Egy ember becsaphat. Kettő összeesküdhet. Csak háromban bízom.”
Amíg Araulen királysága a Morgarath elleni háborúra készülődik, Will és Horác a Vadonjáró Gilant kíséri el Keltikába egy küldetésre. De Keltikában csak üres falvakat találnak. Egyedül egy kiéhezett és holtfáradt lány, Evelin tudja megmondani, miért: Morgarath gonosz teremtményei lerohanták Keltikát, és lakóit rabszolgasorba hajtották. Amíg Gilan visszalovagol, hogy figyelmeztesse Királyát, Will, Horác és Evelin kiderítik, miért csapott le Morgarath Keltikára. A királyságot egy három oldalról való támadás fenyegeti – hacsak hőseink nem találnak ki valamit…

 A lángoló híd

Gorlan romjai (A vadonjáró tanítványa 1.) John Flanagan

Will ​kisebb kortársainál, de gyors és találékony. Egész életében arról álmodozott, hogy híres lovag válik belőle, mint az apjából. Ezért is sújtja porig, amikor nem veszik fel Vöröshegy Hadiiskolájába. Ehelyett Halt inasa lesz, a titokzatos Erdőkerülőé, akinek különleges képességét, a láthatatlan helyváltoztatást fekete mágiának tulajdonítják… Will vonakodva nekivág, hogy megismerje az Erdőkerülők titkos fegyvereit: a nyilat, a nyílvesszőt, a terepszínű köpönyeget, és a csökönyös kis pónit. Lehet, hogy nem azok a fegyverek, amikre vágyott, nem kard és nem csataló, de amikor ő és Halt egy reménytelennek látszó küldetés során megpróbálják megakadályozni a Király meggyilkolását, Willnek be kell látnia, hogy az Erdőkerülők fegyverei nem is annyira haszontalanok… 

Gorlan romjai
 

Nyugatvég krónikái - Colin J. Fayard

 


 

 Az ​Ember Átka – a bírvágy – állandó háborúskodásba taszította Nyugatvéget. Birodalmak hullanak porba, dinasztiák szűnnek meg utód nélkül, az ősi Népek – a nemes moldák és az ügyes kezű freyek – megkeseredve hagyták el a kontinenst, ráadásul a mágiának is nyoma veszett. Az ember magára maradt, a múlt csupán a mesékben élt…
Egy ifjú – majdnem gyermek még – aki az ábrándjait kergeti, és egy meglett harcos, kit istenei nehéz feladattal bíztak meg összefog, hogy barátságot tanuljon egymástól egy ellenséges világban, és hogy elpusztítsa a saját hatalmától megrészegült, gonosz Yrjí en-Unelrikét, Nyugatvég utolsó varázstudóját. Az ifjú Suleran elindul az úton, mely az ábrándok és a mesék honából a valóságba vezet.
Miközben Suleran az álmait kergeti, hazáját végveszély fenyegeti. Yrjí népe világhódító terveket sző, s a harcias varunok előtt sorra hódolnak be az embernépek országai. Suleran válaszút elé kerül: harcoljon legjobb tudása szerint, vagy próbálja meg feléleszteni a legendákat, s azokat fordítani hazája hasznára.

 

Nyugatvég krónikái 

Holdak és vándorok (Legendák és enigmák 1-3.)


A magyar fantasyirodalomban kétségkívül az egyik legjelentősebb helyet foglaló M.A.G.U.S. saga immáron egy évtizete vezeti olvasóit a fantázia csodálatos birodalmába. A Legendák és Enigmák című válogatások e képzeletbeli világ történeteit gyűjtik csokorba, a műfaj legkiválóbb hazai szerzőinek tollából.

A Holdak és Vándorok az első három Legendák és Enigmák kötetből ad átfogó válogatást: lapjain megelevenednek Erion kalandozói; Krán szörnyszülöttei, Ediomad kazamatái és csarnokai, sötét szekták, nemes és nemtelen ősök, vétkek és rejtelmek; Kyria örök dicsősége…

Kötetünk szenzációja, hogy olyan – időközben klasszikusá vált – kisregények mellett, mint Raoul Renier Kráni Krónikák című műve, felvonultatja a M.A.G.U.S. szinte teljes szerzőgárdáját: Jan van den Boomen, Ryan Hawkwood és Ray O'Sullivan is bemutatják tehetségük legjavát.

 

holdak és vándorok 

 

A holtak légiója (Legendák és enigmák 1.)

 

Erion templomai és fogadói, Shulur szentélyei és börtönei, a zordon Észak és a napsugaras Dél titkai, ősi Kapuk, különös labirintusok, neves és névtelen hősök, szellemek és szörnyetegek – Ynev világának minden színe és íze helyet kap e gyűjtemény lapjain, melyet a hagyomány szerint Enika Gwon roppant fóliánsának felhasználásával készítettek ott, ahol a nagysághoz vezető utat mágia és acél egyengeti, az éjszakai égen pedig két hold, két isteni szem ragyog…


A holtak légiója 

Kráni krónikák (Legendák és enigmák 2.)

 

Ediomad kazamatái és csarnokai, Krán hegyvidékének fenyvesei és romvárosai, sötét szekták, nemes és nemtelen ősök, vétkek és rejtelmek követik egymást e gyűjtemény lapjain, melyet száz nemzedék regéinek felhasználásával készítettek ott, ahol a háborúkat mágiával és acéllal vívják, s mindenki irtózattal emlegeti a hajdankorok lidérceit, a titokzatos aquirokat…

kráni krónikák 

A ​végzet masinériái (Legendák és enigmák 12.)

 

A ​végzet masinériái (Legendák és enigmák 12.)



Ki tudná felsorolni, mi mindent rejt a föld mélye? Cseppköveket és kristályokat, aranyat és drágaköveket, kőolvadékot és kincset érő érceket – és számtalan furcsa fajzatot, amelyek évezredek óta építik járataikat a hegyek gyökerénél. Akadnak köztük kárhozott lelkek, elfajzott törpék, aludni tért sárkányok és számkivetett istenek éppúgy, mint az egykor felszíni népek sötétségbe menekült és korccsá silányult roncsai. Az emberek gonosznak tartják e lényeket, pedig ők sokszor nem is tudják, mit szabadítanak a világra egy lávakürtő feltárásával vagy egy-egy különös masina megépítésével.

Antológiánkban John J. Sherwood és társai egy különös földmélyi faj, a gnómok titkait tárják elénk.

 

a végzet masinériái 

A ​hit városa (Legendák és enigmák 11.) Történetek Új-Pyarronból

 A ​hit városa (Legendák és enigmák 11.) Történetek Új-Pyarronból


 

Bár Dúlás emléke még elevenen él a Pyarroni Államszövetség lakóiban, az összetört ország romjaiból új fővárost építenek maguknak: Új-Pyarront. Az itt élők azonban nem tudják úgy maguk mögött hagyni múltjukat, mint a porig égett Szent Város feldúlt utcáit. Veteránok, papok és diplomaták keresik a boldogulásuk útját, próbálják visszaszerezni országuk régi dicsőségét, míg másokban fölébred a kétely, és a Gömbszentély fényétől elfordulva az árnyak közt keresik a választ kérdéseikre.

Az antológiában John J. Sherwood, Jan van den Boomen és társaik tárják föl a várost, ahol a múlt és a jövő találkozik: Új-Pyarront.

 

A hit városa 

AranyTenger, avagy az Amundok Könyve (M.A.G.U.S.)

 


AranyTenger, avagy az Amundok Könyve (M.A.G.U.S.)

„Valahol, túl az időn és a képzeleten, még mindig létezik egy világ, melyet istenek alkottak, de emberek uralnak. Egy világ, melynek háborúit mágiával és acéllal vívják, egy világ, melynek sorsát együtt formálják bölcsek és fegyverforgatók.”

Ennek a világnak a lakói az amundok, kik évezredekre eltűntek a történelem porondjáról, hogy teljes erővel visszatérjenek a Hetedkorban és istenük, Amhe-Ramun révén lehetetlenné tegyék, hogy nevüket és fajukat többé elfelejtse az embernem. Az alábbi kötet ennek az Ősi Népnek a titkaiba enged betekintést, korábban sohasem látott részletességgel.