2023. február 14., kedd

Star Wars - Luke Skywalker kalandja Jason Fry: A jedi fegyvere


 

EBBEN A TELJESEN ÚJ TÖRTÉNETBEN ISMÉT IZGULHATUNK LUKE SKYWALKERÉRT!

A cselekmény a Star Wars: Új remény és a Star Wars: A Birodalom visszavág című filmek közötti időszakban játszódik. Luke egy rejtélyes bolygóra érkezik, ahol az Erő segítségével meg kell mentenie egy fiatal lány életét, és túl kell élnie a párviadalt, amit az új, korábban ismeretlen ellenfelével vív…

A történetben olyan fontos információkat is megtudhatunk, amelyek a
STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ című VII. epizód cselekményéhez szorosan
kapcsolódnak.

A jedi fegyvere 

M.A.G.U.S. Wayne Chapman: Észak lángjai (Tier Nan Gorduin ciklus 3)


 A Quiron-tenger mellékén hatalmas seregek gyülekeznek: a Vörös és Fekete Hadurak e korban tizennegyedszer szólítják bűverejű lobogóik alá Észak népeit. A sötét erőkkel paktáló toroni boszorkánymesterek végső leszámolásra készülnek. Doran mágusai közé áruló férkőzött, az ifjabb civilizációk bajnokait orgyilkos tor fenyegeti, a vérszín selyemzászlóknak sorra nyomuk vész. E válságos órán tűnik fel ismét a kontinens legveszedelmesebb bárdja, Tier Nan Gorduin… A ciklus első trilógiájának harmadik kötete tizedik születésnapján új köntösben, kibővült tartalommal keresi az olvasók kegyét – azokét, akik csak hírből ismerik, és azokét, akik sosem feledték a Chapman teremtette világ lidérces álmait.

Észak lángjai 

M.A.G.U.S. Wayne Chapman: A bárd és démonok (Tier Nan Gorduin ciklus 7)

 


A kalandok kontinensének múltja és jelene egyként bővelkedik hősökbenés megőrzésre érdemes történetekben. A diplomatából lett krónikás, a rejtelmes Peregrinus egész csokorra valót kínál belőlük, hogy kortársait, a Hetedkor népeit a hagyomány és a múló idő tiszteletére tanítsa.

Kötetünk, mely Wayne Chapman rövidebb írásait gyűjti egybe, a klasszikus – sokak által csak hírből ismert – novellák mellett exkluzív újdonsággal szolgál: a Halk szókkal, sötét húrokon című elbeszéléssel, mely Ryek és Dawa élethalálharcának végnapjain át Doran, az északi varázslóállam alapításának korába invitál, és végigkíséri az olvasót azon az úton, mely az embernem legsötétebb éjszakájából a lobogók hajnaláig vezetett.

A bárs és a démonok 

M.A.G.U.S. Wayne Chapman: Garmacor címere (Garmacor ciklus 1)


 

Rudrig Ves Garmacor.
A Dúlás háborújának hőse, a céltalan és véres corma-dinai hadjárat világgal meghasonlott áldozata – az élők és holtak világának mezsgyéjén járó Vadkan, aki a feledést a szeszben, a feloldozást a shadoni alvilág bugyraiban keresi… és nem hátrál meg akkor sem, ha saját démonai helyett másokéval gyűlik meg a baja.

Mikor egy volt fegyvertárs kérésére ismét csatasorba áll, úgy hiszi, nincs vesztenivalója – az első, de nem az utolsó tévedés az úton, mely a holtak légiójának ezernagyát kanyarok és buktatók során, a kísértés, a hitszegés, a gyönyör, a gyötrelem és a vezeklés megannyi stációján át vezeti vissza régi önmagához.

Garmacor címere 

Wayne Chapman: Csepp és tenger (Tier Nan Gorduin-ciklus 1)


 Az Ynev világát megteremtő regények, A Halál havában és az Észak lángjai hőse, a legendák Fekete dalnoka egyszerű komédiásként kezdi pályafutását Erion városában. A túlélés fortélyait a nagy Haygar Brishtől tanulja, a szenvedélyt és a gyászt Godora ege alatt, a félelem és a végzet erejét Shulur sikátoraiban ismeri meg. Hogy legádázabb ellenségén, az időn úrrá lehessen, már csak egy délvidéki utazást, egy örökösödési háborút és egy halálig tartó bárd-párbajt kell túlélnie…

Csepp és tenger 

M.A.G.U.S. - Beriquel-ciklus sorozat


 Ryan Hawkwood - Farkasének

Az északfoki sziget, Beriquel partjait sok ezer mérföld, több hetes utazását választja el Ynevtől – az expedicióra vállalkozó kalandozóknak azon sokkal hosszabb és veszedelmesebb utat kell megtenniük. Egy elveszett kultúra nyomait kutatva egy halálos küzdelem, s a Teremtés egyik legnagyobb titka várja őket…

Farkasének 

 


 Ryan Hawkwood - Árnyjáték

A Beriquelre vetődött kalandozók, akik – akaratukon kívül – egy ősi legenda részeseivé váltak, főszerephez jutnak két nép és két vallás élethalál-küzdelmében. Az a sorsuk, hogy mindent kockára tegyenek egy északfoki sziget nagy színpadán, ahol minden mozdulatukat idegen hatalmak irányítják…

 Árnyjáték

 


  Ryan Hawkwood -Szellemtánc

 

A Beriquel felderítésére indult expedíció egy addig ismeretlen nép küldötteit hozza magával a kontinensre. Második utazásuk előestéjén együtt válnak eszközeivé egy vakmerő csapdának, szemtanúivá egy rég áhított bosszúnak… és a Szövetség követeivel térnek vissza az északfoki szigetre, ahol a gohrok és az elarok korokon átívelő harca fordulópontjához közeledik.

Ha a fogságba vetett lény, akit a gohrok Örökkévalónak neveznek, elszabadul, az elaroknak írmagja sem marad – márpedig minden jel arra mutat, hogy a múltban gyökerező mágiák már nem képesek sokáig féken tartani pusztító erejét. A jelenkor kiválasztottaira vár a feladat, hogy birokra keljenek a Völgyet fenyegető végzettel… ám a siker érdekében nem csupán az ellenséggel, de saját démonaikkal is meg kell küzdeniük.

 Szellemtánc

2023. február 11., szombat

M. A. G. U. S. Jan Van Den BoomenTűzön, vízen, árnyékban

Jan Van Den Boomen
Tűzön, vízen, árnyékban

Egyiküket a mocsok szülte, Tharr kolostorának pokla. Kiontott vérrel és fekete kéjjel áldoz az Úrnőnek, akit még Tharr birodalmában is irtózva emlegetnek, ő a ragály hintője, a romlás papnője, Orwella korbácsos rimája. Másikuk hajdanvolt Nemes Ház sarja, a dicsőséges múlt leánya. Kellemmel, bűbájjal, etikettel vív a családok hatalmi harcában, egy Császár-sziget úrnője, intrikák vergődő rabja, halálos pengéjű gyerek-feleség. Az egyik túl sok titkot ismer, a másik nem eleget - közöttük háromezer esztendő. Tűzön, vízen és árnyékban folyik a hajsza, az orzóvihar szívében és szellemkutyák csaholásától kísérve, miközben akár a tenger mélye felkavarodik a múlt és a jelen iszapja. A titkot azonban, hogy ők ketten miféle árat fizetnek a győzelemért, egy titokzatos fejék őrzi csupán - és ez a könyv.